Ambasadoro Francuske kod gradonačelnika

VRANJE

U Vranju je večeras boravio ambasador Francuske u Srbiji, Nj.E. Frederik Mondolini.

Prijem za visokog gosta koji prvi put boravi u Vranju priredio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

Prvi čovek grada visokog gosta upoznao je sa istorijom grada zajedničkom tradicijom dva naroda, sa ratovima i naporima Srbije za konačnim oslobođenjem.

Gradonačelnik Milenković je govorio i o kulturnim vrednostima Vranha, ističući da se među nematerijalnim izdvaja vranjska gradska pesma, a materijalne su brojni muzeji i spomenici kulture.

Govoreći o privredi, gradonačelnik dr Milenković je rekao da u gradu posluju brojna uspešna domaća i strana preduzeća, ističući da Grad, zajedno sa nadležnim Ministarstvom privrede, izdvaja velika sredstva za infrastrukturno opremanje Slobodne zone.

Ambasador Francuske Mondolini se zahvalio na gostoprimstvu, napominjući da je veoma važno da predstavnik jedne strane zemlje upozna sve krajeve Srbije.

“Ova godina je značajna, jer obeležavamo i zajedno slavimo pobedu u Prvom svetskom ratu, u kome su se naši narodi borili zajedno jedni uz druge, u kome je iskovano naše prijateljstvo”, rekao je ambasador Mondolini.

On je dodao da će Francuska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u njenim ekonomskim reformama.

“Srbija ima istaknutu ulogu i u regionalnoj stabilnosti, jer upravo ona poslednjih godina zastupa miran i stabilan stav, u odnosu na politiku nekih drugih država”, istakao je ambasador Mondolini.

Zahvalio se gradonačelniku jer je domaćin značajne izložbe pod nazivom “Naša istorija naša sećanja”, u organizaciji Francuskog instituta iz Beograda, koja govori o solidarnosti srpskih i francuskih vojnika i civila u Velikom ratu.

“Ova izložba ne govori samo o braći po oružju, to je priča običnih ljudi”, dodao je Mondolini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare