Himna u svim školama za početak školske godine

BEOGRAD

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je sve spremno za početak nove školske godine, koja će u svih u 1.829 osnovnih i srednjih škola početi intoniranjem himne Srbije “Bože pravde”.   

“Važno je da deca budu u bezbednom okruženju sa svojim nastavnicima. Mislim da ima euforije, entuzijazma i nadahnutosti i kod prosvetnih radnika i kod učenika. Svakako će od sutra početi školska godina”, rekao je Ružić za Radioteleviziju Srbije.

On je istakao da će sutra u školu krenuti 65.000 đaka prvaka.

“U osnovnim i srednjim školama imamo više od 740.000 učenika. Kada bi tome pridodali decu koja idu u obdaništa, odnosno predškolske ustanove, i decu koja idu na fakultete, to je više od milion i sto hiljada nečije dece i unuka”, rekao je Ružić.

On je naveo da će se u školama primenjivati neposredni model nastave i dodao da će nadležni pratiti epidemiološku situaciju i uvesti restriktivnije mere, ako bude potrebno.

Ružić je predvideo da će jesen i zima biti “veoma upitni sa aspekta energetske situacije”.

On misli da će država, kao i do sada, pokazati spremnost, da će imati rešenja, a da će obrazovni sistem biti na listi prioriteta.

“Ministarstvo energetike je izašlo sa merama. Videćemo koliko će se te mere reflektovati na školstvo, ali sam uveren da nijedan školski dan ne sme da bude doveden u pitanje”, rekao je Ružić.

On je poručio da ne može da se dozvoli da đaci sede u hladnim učionicama.

Ružić je najavio da će prosvetnim radnicima biti povećane plate i istakao da će povećanje biti “značajno veće nego prošle godine”.

“Biće dvocifreno”, precizirao je on i rekao da će povećanje biti sa januarskom platom.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare