Grad Vranje prodaje osam parcela

VRANJE

 

Gradsko veće u Vranju usvojilo je Nacrt rešenja o otudjenju, uz naknadu u novcu, neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

„Grad će otuđiti 8 od 57 parcela neizgrađenog građevinskog zemljišta, nakon sprovedenog postupka javnog oglašavanja. Od tog zemljišta grad će prihodovati 17 miliona dinara. Ostalo zemljište biće korišćeno za ispravljanje granica sa susednim katastarskim parcelema“, rekla je na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

Usvojen je poseban program namirenja poverioca Direkcije za razvoj, koja je u likvidaciji i čija dugovanja iznose 19,8 milona dinara. Likvidacioni upravnik je predložio da se putem ovog programa namire porezi i doprinosi na zaostale zarade zaposlenih, zarade, potraživanja poverioca po pravosnažnim presudama,sudske takse, kao i troškovi nastali u likvidacionom postupku.
Članovi veća usvojili su Pravilnik o izmeni i dopuni Pravinika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi.  Do izmena je došlo zbog preraspodele radnika u pojedinim službama usled povećanog obima posla.

Data je i saglasnost na Odluku o visini naknade za korišćenje gradskih ulica i poligona za obuku vozača do kraja 2017. godine. Auto škole će sada mesečno biti u obavezi da plaćaju naknadu u iznosu od 3.600 do 7.200 dinara, u zavisnosti od kategorije.

Usvojen je nacrt Odluke o davanju jednokratne pomoći đacima prvacima u iznosu od 5.000 dinara, a novčano će biti nagrađeni studenti i učenici, koji osvoje jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, organizovanim od strane Ministarstva prosvete, čulo se na konferenciji za novinare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare