Grad plaća kamate za kredit malih i srednjih preduzeća

NIŠ

Privrednici Niša, vlasnici mikro, malih I srednjih preduzeća sa područja grada od sada će moći , preko banke Intesa,  do kredita za poslovanje dolaziti pod povoljnijim uslovima.

Gradsko veće Niša usvojilo je danas odluku za subvencionisanje kamate.

Preduzeća, I to pre svega ona koja se bave proizvodnjom ili uslugama moći će da apliciraju  za kredite sa rokom otplate do 12 meseci, a kamatu, u iznosu od pet odsto plaćaće grad iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja za ovu godinu.

Za tu namenu iz bužeta je izdvojeno 5 miliona dinara, što znači da će privreda moći da računa na ukupno 100 miliona dinara.

„ Grad Niš će sklopiti sporazum sa bankom Intesom o realizaciji kreditne linije kroz koje će grad Niš sa pet miliona dinara subvencionisati kamatu na kredite koje će banka Intesa plasirati privrednicima sa teritorije grada Niša…Primarne delatnosti biće proizvodne i uslužne, što se tiče vrednosti biće između 100 hiljada i milion i po dinara… I očekujemo da se sa oko 100 miliona dinara kreditnog fonda najmanje 100 niških malih i srednjih preduzeća podrži kroz beskamatne kredite sa rokom otplate do 12 meseci„, izjavio je Milan Ranđelović, načelnik KLER Niš.

Nakon sprovedenog tendera odlučeno je da za kreditiranje bude zadužena Intesa banka koja ima najraspostanjeniju mrežu ekspozitura  jer je, kako objašnjavaju, dala najpovoljnije uslov.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare