Festival evropskog filma stiže u Niš

NIŠ

Nakon turneje po istočnoj Srbiji, putujući Festival evropskog filma stiže u Niš. Ljubitelji sedme umetnosti uživaće u pet evropskih ostvaranje od 15. do 19. novembra u bioskopu Cine Grand Delta Planet Niš. Festival otvara slovenačko-italijanski film Miroslava Mandića, „Sanremo“.

Ulaz na sve projekcije je besplatanali je potrebno da se prijavite za svaku projekciju/e koju želite da gledate, zbog ograničenog broja mesta. Ukoliko želite da pratite više filmove festivala, moguće je, ali je neophodno registrovanje za svaku projekciju pojedinačno, klikom na link prijave. Rok za prijavu za određenu projekciju je najkasnije na dan emitovanja do 16h (ili do popunjavanja mesta).

PROGRAM FESTIVALA:

15. novembar u 18h

SANREMO (2020) – Slovenija, Italija

Režija: Miroslav Mandic

Bruno živi u staračkom domu, i stalno žudi za Dušom, da bi je posle svakog njihovog susreta zaboravio. Kada je sam, njegova prošlost nasilno izbija na površinu, što ga dovodi do toga da poželi da pobegne iz staračkog doma, u pokušaju da se vrati svojoj kući, svojoj ženi i svom psu – kojih, nažalost, više nema. Njihova jedinstvena veza evocira „Non ho l’eta“ Gigliole Cinkuetti (Sanremo 1964), što je jedno zajedničko sećanje iz mladosti oba protagonista.

Prijava: https://euinfo.civicatalyst.org/nis_fef_sanremo

16. novembar u 18h

AURORA (2019) – Finska

Režija: Miia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

Prijava: https://euinfo.civicatalyst.org/nis_fef_aurora_2019

17. novembar u 18h

LAGODAN ŽIVOT (2019) – Italija

Režija: Orso Miyakawa

Lagodan život. Ovaj film nam priča o jednom dečaku, mladoj ženi koja švercuje lekove preko granice i američkom učitelju tenisa koji sanja da bude slikar. Njihov život se menja kada naiđu na jednog migranta. Svi zajedno smišljaju apsurdan plan da mu pomognu da se iskrade preko granice.

Prijava: https://euinfo.civicatalyst.org/nis_fef_lagodan_zivot

18. novembar u 18h

LOŠE PESME (2018) – Mađarska, Francuska

Režija :Gábor Reisz

33-godišnji Tamaš Mertner je slomljenog srca, nakon što je njegova devojka Ana, koja ima stipendiju u Parizu, raskinula s njim. Prepušten samosažaljenju, Tamas putuje niz sećanja da shvati da li ljubav postoji samo kada je praktično nema.

Prijava: https://euinfo.civicatalyst.org/nis_fef_lose_pesme

19. novembar u 18h

NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija

Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na TV plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saulea. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora gladan osvete, čvrst u uverenju da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, ali da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

Prijava: https://euinfo.civicatalyst.org/nis_fef_nevidljivi

Festival evropskog filma organizuje EU info kutak u Nišu uz podršku Cineuropa. Nakon Niša, Festival evropskog filma nastavlja put do Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare