Fejsbukovi servisi ponovo rade

VAŠINGTON

Fejsbuk je, zajedno sa svojim aplikacijama Instagram i WhatsApp, počeo da se vraća u funkciju posle gotovo šestosatnog kvara, a kompanija je saopštila da je napravljena greška tokom unapređivanja serverskog softvera.

Kompanija je okrivila “neispravnu promenu konfiguracije” za to što 3,5 milijarde njihovih korisnika nije moglo da pristupi društvenim mrežama i uslugama razmene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger, ali nije navela ko je izvršio promenu konfiguracije i da li je bila planirana.

Nekoliko zaposlenih u Fejsbuku koji su želeli da ostanu anonimni rekli su ranije Rojtersu da veruju da je do prekida došlo zbog interne greške u načinu na koji se usmerava internet saobraćaj.

Ispadanje Fejsbuka iz globalne mreže bio je drugi udarac tom divu društvenih mreža par dana nakon što je uzbunjivač u nedelju optužio kompaniju da učestalo daje prednost dobiti umesto suzbijanja govora mržnje i dezinformacija.

Deonice Fejsbuka izgubile su na vrednosti još nakon izveštaja uzbunjivača, a potom su nastavile da padaju. Akcije Fejsbuka pale su 4,9 odsto, što je njihov najveći dnevni pad od novembra prošle godine, javlja Rojters. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare