Društvo Srpsko-američkog prijateljstva obećalo pomoć Centru “Mara”

NIŠ

Centar  za dnevni boravak dece i odraslih sa smetnjama u rezvoju “Mara” u Nišu posetio je Džim Hejk, osnivač i vlasnik Organizacije „Duh Amerike“  sa dr Draganom Milićem, predsednikom Društva Srpsko-američkog prijateljstva. Ovo nije prva njihova poseta a već prilikom sledeće centar “Mara” dobiće od ove organizacije vrednu donaciju medicinskih aparata za ordinaciju čiji je otvaranje u pripremi. Ova prdinacija i novi aparati kako su rekli prilikom posete “Mari” poboljšaće kvalitet usluga korisnika usluga ovog Centra. Razgovaralo se i o tome da se uz pomoć američke vojske prošire  smeštajni kapaciteti “Mare” dogradnjom sprata.

„Sledeći put kada budemo dolazili potrudićemo se da Centru „Mara“ doniramo EKG aparat koji im je preko potreban za otvaranje ordinacije“, kazao je Džim Hejk koji je dodao da ljudi koji rade sa “populacijom koja ima posebne potreve  imaju veliku odgovornost i mi smo spremni da im pomognemo i olakšamo im rad“, dodao je Hejk.

Dr  Dragana Milića je potvrdio da je sa predstavnicima američke vojske već dogovorena donacija za narednu godinu. Kako je kazao radi se upravo o sredstvima za rekonstrukciju Centra „Mara”.

„Na taj način bi se rešio problem manjka prostora u Centru koji bi mogao da ima više korisnika nego što je to sada, a oni bi dobili uslove koje zaslužuju“, kazao je dr Dragan Milić.

U ime Centra „Mara“ goste je primio Miloš Otašević koji je kazao da im je veoma drago što je uspostavljena  saradnju sa Društvom Srpsko-američkog prijateljstva što je rezultiralo u više navrata pružanjem pomoći ovom centru.

„Danas smo razgovarali i o tome da nam je potrebno više prostora koji bi smo rešili dogradnjom još jednog sprata. Obećali su da će učiniti sve da nam pomognu da se taj prostor dobije“, naglasio je Otašević i dodao “Da bi smo otvorili ordinaciju moramo da imamo odgovarajuće uslove. Za sve to je potreban novac. Oni su obećala da će nam donirati EKG koji košta oko 2 do 3 hiljade evra i mi smo jako zahvalni na tome”. Otašević je kazao da im je obećano da će dobiti neophodne medicinske aparate za buduću odrinaciju

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare