‘’DCP Hemigal” na Sajmu u Izmiru

LESKOVAC

Leskovačka kompanija ‘’DCP Hemigal’’, jedna je od 12, koje od danas predstavljaju svoje proizvode na Medjunarodnom sajmu u Izmiru, u Turskoj. On je ove godine posvećen tehnologijama.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizuju nastup domaćih privrednika na 87. Međunarodnom sajmu „Izmir International Fair“, koji je danas počeo u ovom turskom gradu.

Na nacionalnom štandu Srbije, ovogodišnje zemlje partnera na Sajmu, predstaviće se turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Beograda, ECOVITAL Šid, DCP HEMIGAL Leskovac, MILAN BLAGOJEVIĆ Smederevo, ALEVA Novi Kneževac, BITGEAR DESIGN SERVICES Zemun – Beograd, MODULOR Beograd i NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK Beograd, sa šest kompanija u svom sastavu.

 “87. Izmir International Fair”, najstariji sajam u Turskoj, smatra se kolevkom turske sajamske industrije i održava se pod pokroviteljstvom turskog Ministarstva ekonomije. Već dugi niz godina ovaj sajam je vodeća turska trgovinska manifestacija, a ovogodišnji “Izmir International Fair” posvećen je tehnologijama.

 Sajam se prostire na 14.772 kvadratnih metara izložbenog prostora, a poseti  ga preko 1.247.748 ljudi iz oko 30 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od četiri stotine izlagača.

Izvoz proizvoda iz Srbije na tursko tržište u prvih šest meseci 2018. godine, dostigao je vrednost od 136,8 miliona evra i beleži porast u odnosu na isti period 2017. godine od 11,1 odsto. Na listi zemalja u koje Srbija izvozi, Turska zauzima 18. mesto sa udelom od 1,7 odsto u ukupnom izvozu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare