Ditman u Leskovcu : Nemačka najveći bilateralni donator

LESKOVAC

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je danas u Leskovcu  da je Nemačka  najveći bilateralni donator  Srbiji I istakao  značaj nemačke razvojne saradnje I podrške u otvaranju novih radnih mesta.

“ Podržavamo veliki broj inicijativa, jedna od njih je I obrazovanje  mladih ljudi, pre svega mislim na dualno obrazovanje, što je jedan  od prioriteta Vlade”, rekao je Ditman.

On je dodao da Nemačka, kroz svoju pomoć,  podstiče osnivanje malih preduzeća.

nemacki-ambasador-u-leskovcu-4

“Želimo da damo podsticaj preduzetnuštvu I u okviru toga  pružamo pomoć ovakvim malim kooperacijama I zadrugama”, rekao  je Ditman koji je predao  opremu  Zanatskoj zadruzi „Zelena zvezda“ i pčelarskim udruženjima „Beli bagrem“ i „Dubočica“, u okviru projekta nemačke vlade „GIZ YEP“.

“ Mi veoma tesno saradjujemo sa gradom Leskovcem I gradonačelnikom  Cvetanovićem I zbog  toga mi je  veoma dragio što danas predajemo ovu opremu”, rekao je Ditman I objasnio da se saradnja sa Leskovcem “ odvija u oblasti vodoprivrede, infrastrukture , toplifikacije” a da je “ posebno tesna saradnja  u delu privrednog rasta I otvaranja novih radnih mesta”.

nemacki-ambasador-u-leskovcu-5 nemacki-ambasador-u-leskovcu-4 nemacki-ambasador-u-leskovcu-3 nemacki-ambasador-u-leskovcu-2 nemacki-ambasador-u-leskovcu-1

On je rekao I da sejalica , koja je donirana zemljoradničkoj zadruzi,   treba da  pospeši I pomogne u efikasnijem  sejanju a da se , druga oprema   odnosi na proizvodnju organskog meda .

“Med iz Srbije je veoma poznat a nama će biti drago da imamo  i med proizveden u Leskovcu”, rekao je Ditman.

In je objasnio da se sa porodicom već godinu I po dana u Srbiji I da su se I lično uverili kako je srpski med izuzetno kvalitetan.

Ditman je rekao da je vrednost ovih donacija oko 30.000 evra.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je Nemačka  “strateški partner Srbije” I da “Leskovac takodje vidi Nemačku  kao državu koja može da doprinese privrednom razvoju našeg grada”.

nemacki-ambasador-u-leskovcu

“Razgovarali smo o novim investicijama a čuli ste I da je premijer Srbije pre nekoliko dana spominjao Leskovac kao jedan od gradova za nove investitore iz Nemačke”, rekao je Cvetanović I dodao da su “nova radna mesta prioritet grada Leskovca”.

“Siguran sam da će neka od nemačkih kompanija u narednom periodu naći plodno tlo da ovde otvara nova radna mesta”, rekao je Cvetanović.

Ambasador Nemačke I gradonačelnik Leskovca su se na kraju posete fotografisali sa  učenicima Poljoprivredne škole iz ovog grada.

nemacki-ambasador-u-leskovcu-8

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare