Cvetanović: Ugovor za trg nije još raskinut, nije podneta ni dokumentacija policiji

LESKOVAC

Ugovor sa izvođačem radova na leskovačkom trgu, firmom “Bauvezen” još uvek nije raskinut, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na pitanje urednice Regionalne informativne agencije JUGpress šta se opet kopa na trgu i ko to radi.

Cvetanović je dodao da ni dokumentacija o trgu još uvek nije podneta Odeljenju za organizovani kriminal i da će to biti učinjeno kada ugovor bude raskinut.

A kada će ugovor biti raskinut, nije precizirao.

On je , na pitanje urednice Regionalne informativne agencije JUGpress šta se radi na trgu, ko izvodi radove i da li je ugovor sa izvođačima radova “Bauvezen” raskinut gradonačelnik Goran Cvetanović je odgovorio da se menjaju creva za fontanu.

„Na poslednjoj sednici skupštine Grada Leskovca sam sam rekao koliko i šta je plaćeno i da smo mi bankarsku garanciju od 18,5 miliona naplatili. Firma koja izvodi radove na trgu je u blokadi za neih 600 miliona dinara i zato nismo platili radove koji su završeni u vrednosti od oko 18 miliona dinara upravo iz tih razloga. Kada imate mogućnost da naplatiti 5% od ukupne vrednosti zbog vremenskog roka koji je produžen, što je oko 9,5 miliona, a mi smo duplo veću sumu zadržali. Puštana je više puta fontana, a to su creva koja su došla iz Španije i do sada su dva puta pukla na različitimi mestima. Sada radimo kompletnu zamenu svih creva i to radi ona firma koja je bila, kao podizvođač „Bauvezena“, izvodila radove vezane za fontanu.“

Cvetanović je objasnio i kada će doći do raskida ugovora oko izgradnje Gradskog trga.

„Sistem je takav, idemo jedno po jedno. Biće jednostrano, s naše strane, raskinut ugovor, jer sa druge strane to nije prihvaćeno, a onda posle toga može da ide i tužba… Mi se usaglašavamo po terminima koje nam daju pravnici. Znači, prvi uslov je bankarska garancija, drugi je jednostrani raskid ugovora, a upravo zbog toga radimo da se makar fontana dovede u funkciju, jer je to bitno u ovom letnjem periodu, a za to vreme se pripremaju pravne radnje za jednostrani raskid ugovora, s obzirom da druga strana nije zainteresovana za raskid ugovora.“

Cvetanović je pre desetak dana najavio raskid ugovora sa izvođačem radova na leksovačkom trgu, firmom “Bauvezen” kao i da je naložio svom pravnom timu da sakupi svu dokumentaciu i podnese je Odeljenju za organizovani kriminal i Trgovinsko sudu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zeza gradjane
Zeza gradjane
1 godina pre

Ma laze. Sad lukavo, bezobrazno, bahato i drsko uvezao predaju dokumentacije s raskidom ugovora jer to su odvojene stvari. Pravj nas ludim, igra se, zeza gradjane posle izbora.