Cvetanović izabran za predsednika Stalne konferencije gradova i opština

LESKOVAC

Za predsednika Stalne konferencije gradova i opština u konkurenciji od 11 kandidata izabran je grad Leskovac i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa 46 glasova, saopšteno je iz Cvetanovićevog kabineta.

“Danas je u Beogradu održano 49. zasedanje Skupštine Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije na kojem je izvršen izbor organa ove organizacije.

Nakon imenovanja gradonačelnik Cvetanović se obratio svima koji su prisustvovali današnjoj sednici, zahvalio se na ukazanom poverenju i rekao:

„Ukazali ste mi veliku čast time što ste me kao kolege i saborci izabrali za predsednika Stalne konferencije gradova i opština. Hvala vam na podršci, nastavićemo da dosledno sprovodimo našu zajedničku misiju – razvoj i efikasno funkcionisanje svih lokalnih samouprava, sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg života naših građana i funkcionisanja naše privrede. Iskoristiću priliku da pozdravim i novoimenovanog generalnog sekretara gospodina Nikolu Tarbuka koji će koračati utabanim stazama njegovog prethodnika, uvaženog gospodina Đorđa Staničića. Mi smo jedan dobar tim koji odlikuje hrabrost, borbenost i odlučnost u daljem sprovođenju reformi Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i čitave Vlade Republike Srbije!

Ovo je nastavak plodonosnog rada, dobre saradnje i međusobne podrške, tako mi preostaje samo da ukazano poverenje opravdam!“

U sklopu svečanog otvaranja Skupštine govorio je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora i dosadašnji predsednik SKGO-a. On je predstavio rad ove organizacije u 2021. godini i zahvalio se svima na saradnji.

Pozdravnu reč domaćina dao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u kojoj je kazao:

„Jačanje lokalnih samouprava i kontakt sa običnim ljudima je jedini pravi način da svuda generalno i globalno jača demokratija, to moramo priznati svi zajedno i u celom svetu, u različitim regionima je u krizi. Vrlo značajna tema jeste i pravičnost, jer je to nešto u sistemu vrednosti što je važno za sve gradove, nešto što mora da se neguje i u narednim godinama kako se budu birali gradonačelnici. Urbani razvoj u ovom savremenom svetu je nešto o čemu svi moramo da vodimo računa, sa naglaskom da moramo voditi računa o balansu između starog, tradicionalnog, i između novog.“

U delu svečanog otvaranja obratili su se Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji koji se zahvalio svim opštinama u Srbiji na dobroj saradnji i najavio nastavak realizacije raznih projekata, i Žan Luk Eš predstavnik Ambasade Švajcarske čije obraćanje je bilo usmereno ka misiji SKGO-a i planovima ove organizacije koji se tiču poboljšanja kvaliteta života.

Grad Leskovac je i ove godine član Predsedništva SKGO-a. To je još jedna u nizu potvrda da grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, nastoji da stvori okruženje koje će biti pogodno za privredno-ekonomski razvoj, ali i za stvaranje boljih uslova u mnogim drugim oblastima kako bi se izašlo u susret potrebama svih stanovnika.

Danas je imenovan i novi generalni sekretar SKGO, Nikola Tarbuk. On se zahvalio na predlogu i imenovanju i naglasio da neće biti lako nastaviti stopama gospodina Đorđa Staničića, dosadašnjeg sekretara i rekao da ga hrabri što će on i dalje sarađivati sa njima. U svom obraćanju je naglasio da će SKGO nastaviti da bude kuća svih gradova i opština.

Đorđe Staničić se takođe obratio, zahvalio svim saradnicima u organizaciji i predstavnicima lokalnih samouprava sa kojima je sarađivao, potvrdio da će i dalje pomagati rad SKGO-a, poželeo sreću novoizabranom sekretaru. Staničiću je dodeljena zahvalnica za dugogodišnji rad.

Za predsednika Nadzornog odbora SKGO-a je izabran Aranđelovac”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare