Behljuli:Mnogi problemi Albanaca nisu rešeni ali su protesti samo politički marketing

BUJANOVAC

Albanci Preševske doline imaju puno razloga da budu nezadovoljni svojim statusom u zemji Srbiji u kojoj žive, pokazali su volju da budu integrisani kroz institucije sistema države ali država Srbija ih neće, rekao je za JUGpress vlasnik albanske televizije TV Spektri iz Bujanovca Nedžat Behljuli.

On je dodao da su Albanci u javnom sektoru zaposleni samo u organima lokalne samouprave dok u republičkim institucijama mogu da ne nabroje na prste ruke.

“U 21 veku učenici osnovnih i srednjih škola nemaju udžbenike na maternjem jeziku, diplomiranim studentima se več 20 godina ne priznaju diplome iz Prištine, pre nekoliko meseci od 60 primljenih radnika na naplatnim rampama na auto putu nije primljeni nijedan Albanac, brisanje boravišta gastajbajterima svakim danom se dešava”, nabraja Behljuli, kako kaže “neke od ključnih problema Albanaca na jugu Srbije.

Smatra da su “Albanci sa juga Srbije opravdano nezadovoljni i imaju razloga da javno protestuju ali ne 28 novembra na dan nacionalnog simbola jer tog dana je praznik i dan za slavlje”.

Behljuli upozorava da oni koji su pozvali na protesni mars na Dan albanske zastave, 28. novembar “politizuju ovaj dan, čak ga I  zloupotrebljavaju jer su skoro izbori, njima treba marketing”.

Ocenjuje da “ ove političke stranke i njihovi lideri nemaju više autoritet kod svojih sugradjana da ih izvedu na ulicu”. “Na kraju krajeva, u Preševu i Bujanovcu oni zajedno vrše vlast sa Srbima, u Parlamentu imaju svog narodnog poslanika koji je deo vladajuče večine koji je glasao za nju , protiv koga onda ti isti organizuju protest, protiv sebi samih”, pita Behljuli.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare