Arsić: Beznačajna registracija dijaspore

BUJANOVAC

 

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić ocenio je za JUGpress da registracija građana bujanovačke opštine koji žive i rade u inostranstvu, a koja se sprovodi preko opštinskog sajta – nema nikakvu važnost.

„Relevantan broj stanovnika opštine je 38 300. To je procena međunarodnog ekspertskog tima i jedina važeća brojka do sledećeg popisa, koji, nadam se, neće bojkotovati albanska zajednica“, istakao je Arsić.

Naš sagovornik je naglasio da je realan popis stanovništva urađen još 1991. godine, a da se svaki pokušaj utvrđivanja broja stanovnika nakon toga svodio samo na procene.

JUGpress je ranije već pisao o stavu predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, koji je dijasporu nazvao „netaknutim resursom“, a registraciju dijaspore okarakterisao kao način za stupanje u kontakt sa poslovnim ljudima koji bi mogli da investiraju u kraj iz koga potiču.

Arsić, međutim, misli da popis bujanovačke dijaspore ne može da doprinese ekonomskom razvoju opštine.

„Neki pričaju da će na ovaj način da pronađu ljude voljne da investiraju u Bujanovac, a ja mislim da će svi oni koji imaju želju i mogućnost da investiraju ovde doći i sami“, kaže Arsić.

Zamenik predsednika opštine je dodao da ga nisu konsultovali oni koji su registraciju inicirali, ali i da smatra da se oko ove nevažne teme nepotrebno „podiže prašina“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare