U Vranju se za sada ne planira uvođenje senior kartice za penzionere

VRANJE

Većina penzionera u Vranju volela bi da dobiju senior kartice kao što je planirano za njihove kolege u Beogradu.

Za sada prema rečima nadležnih u Vranju nema konkretnih najava o uvođenju kartica sa popustima za penzionere.

„Iskreno nisam čuo da se tako nešto planira. Penzionere smo sagledali  kada je prevoz u pitanju, gde  imaju popuste.

Nema najava za sada da se tako nešto planira. Što se tiče para u budžetu uvek može da se odvoji, ako se strateški  planira u tom pravcu i to nije problem“, kaže član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije, Ivan Stanković.

Miroslava  Trajković, predsednica Udruženja penzionera se nada da će i penzioneri iz cele Srbije pa i Vranja dobiti kartice sa popustima navodeći da je jug Srbije siromašan i sa niskim penzijama.

„Za siromašne penzionere sa malim primanjima svaki dinar bi značio, a kamoli nešto malo više popusta.

Nadam se da će i kod nas ona biti uvedena. Taman posla da to samo bude u Beogradu. Vranje ima 18.000 penzionera, a 3.000 je onih koji primaju minimalnu penziju od 13.600 dinara. Za sada vranjski penzioneri imaju 50 odsto popusta u gradskom i 30 odsto u međugradskom saobraćaju“, ističe Trajkovićeva.

Predsednik Gradskog odbora PUPS u Vranja, Gradimir Jovanović kaže da će se najpre proučiti mogućnosti kako bi senior kartice dobili i vranjski penzioneri i da će na tome raditi njihova partija.

„Ako veliki dobavljači koji su u Vranju, daju Beograđanima daće i nama  pod istim uslovima kao i beogradskim penzionerima. To ćemo ispitati, ali ćemo kontaktirati i vranjske trgovce. To će Grad da uradi kad PUPS ispita mogućnosti da li žele da daju robu sa popustom. Tako će penzioneri u Vranju dobiti kartice i uzimaće za 50 odsto jeftiniju robu“, kaže Jovanović.

On dodaje da je situacija po pitanju popusta za penzionere izvesnija kod kulturnih i sportskih sadržaja, jer je siguran da će naići na razumevanje kod nadležnih u institucijama iz tih delatnosti, kako bi penzioneri imali 50 odsto popusta na njihove usluge.

„Za narednu godinu PUPS je predložio ako bude mogućnosti u budžetu Grada Vranja, da penzioneri sa minimalnim penzijama dobiju jednokratnu pomoć po pet hiljada dinara. Mi nemamo mogućnosti kao Beograd, ali to što možemo to ćemo uraditi“, zaključuje Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare