Nikola Milićević novi urednik leskovačkog nedeljnika “Nova Naša reč”

LESKOVAC

Od petka, 10. novembra, ili od broja 42. nedeljnika „Nova NAša reč“, ovu leskovačku novinu, u svojstvu glalvnog i odgovornog urednika, potpisuje Nikola Milićević, umesto prerano preminule koleginice Sonje Petrović, odlučio je Upravni odbor Udruženja građana Nova Naša reč, koje je osnivač istoimenog nedeljnika.
Nikola Milićević rođen je u Leskovcu, 18. decembra 1948. godine.
Osnovnu i Hemijsko-tehnološku tehničku školu završio je u Leskovcu. Aktivno se novinarstvom bavi od 1974. godine, najviše na poslovima uređivanja fabričkog lista „ZDRAVLjE“. Sarađivao je sa nedeljnikom „Naša reč“, medijskom kućom „Radio Leskovac“, i sa većim brojem časopisa koji su se bavili privredom i industrijom, posebno farmaceutskom granom, republičkog i saveznog značaja.
Objavljivao u „Novim omladinskim novinama“, glasilu Saveza socijalističke omladine Srbije, ekvivalentu slovenačke „Mladine“ po slobodnim idejama i stavovima, a jedno vreme obavljao i dužnost zamenika glavnog urednika za regionalno izdanje.
Pisao reportaže i stručne prikaze za „Aero svet“, magazin za aeronautiku i vazduhoplovstvo. Bio koautor dokumentarnih reportaža i tematskih emisija u produkciji TV Leskovac.
Poslednje dve decenije bavi se publicistikom. Radove ovog žanra objavljivao u časopisu za književnost, umetnost i kulturu „Gradina“, koji izlazi u Nišu, i u časopisu za književnost, umetnost i kulturu „Pomak“, koji izlazi u Leskovcu.
Povodom stogodišnjice vazduhoplovstva, u leskovačkom nedeljniku „Panorama“ objavio feljton o doprinosu sovjetskih konstruktora razvoju svetske avijatike.
Od 2000. godine bavi se komunikološkim fenomenom stripa, i na tom planu objavljuje recenzije i prikaze knjiga stripova velikih majstora sa prostora bivše Jugoslavije u magazinu za devetu umetnost „Strip pressing“, kao i u većem broju almanaha, monografija i tematskih albuma u izdanju međunarodno priznate Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“.
Od pokretanja nedeljnika „Nova Naša reč“, koji baštini poluvekovnu tradiciju poznate leskovačke novine, stalni je član redakcije ovog medija, u svojstvu novinara-urednika.
Živi u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dobrosav
Dobrosav
6 godine pre

Sa srecom Nikoli,pravom profesionalcu.