Antić: SPS u Vranju trpi mobing od vladajuće stranke

VRANJE

Nad članovima SPS u Vranju, zaposlenima u javnim preduzećima i Gradskoj upravi, „sprovodi se svakodnevni mobing od strane vladajuće Srpske napredne stranke“, rekao je na otvorenom danu za medije predsednik vranjskih socijalista, Zoran Antić.

„Ljudi su zabrinuti za svoju egzistenciju, uplašeni su i isprepadani jer su na delu revanšizam, pretnje i ucene. Skoro svi naši članovi koji su bili na rukovodećim mestima su smenjeni, a oni kojima u novembru ističe ugovor u Gradskoj upravi sigurno će biti otpušteni.

Veliki pritisak je vršen da se potpredsednik socijalista u Vranju, Dejan Ilić ne zaposli kao profesor u Poljoprivrednoj školi. Sličan je slučaj i sa generalnim sekretarom SPS, Branimirom Stojančićem koji ne može da nađe radno mesto, jer je u jednoj kompaniji intervenisano da ga ne zaposle“, rekao je Antić.

On je rekao da je SPS u Vranju opozicija i da ne flertuju sa vlašću.

„Odnosi SPS i vladajuće stranke nisu se promenili u protekla četiri meseca. Mi smo glasali za rebalans budžeta, jer ne možemo biti protiv nečega u čemu smo i sami učestvovali. Da li ćemo dati podršku prilikom donošenja budžeta za 2017. godinu zavisiće od mnogo faktora“, kaže Antić.

Predsednik vranjskih socijalista je rekao da nova gradska vlast  nastavlja i završava projekte koje su oni započeli i definisali, od Železničke stanice, preko trotoara u Partizanskoj.

Antić je govorio i o tome da u rukovodstvu  njihove stranke nema osipanja, a da je proteklih meseci ispisnicu je zatražilo dvadesetak članova.

Član Glavnog odbora SPS, Miroljub Stojčić je demantovao glasine da je zainteresovan da bude zamenik gradonačelnika.

On je rekao da će se u narednih sedam dana znati da li će vranjski socijalisti ostati opozicija ili postati deo lokalne vlasti u Vranju.

“Mogu samo da kažem da nam centrala stranke ne dozvoljava da budemo opozicija u Vranju. Situacija je vrlo specifična. Mi želimo da budemo konstruktivan i pošten partner u smislu razvoja grada Vanja.To ne znači da ćemo mi u ovakvoj poziciji biti trajno, uskoro ćemo definisati naš status. Da li ćemo biti opozicija ili ne“, rekao je Stojčić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare