Ambasador Konga u „Jumku“

 

Dr Pol – Emil Cinga Auka, ambasador Konga u Srbiji, posetio je  danas „Jumko“ u Vranju i sa menadžmentom ovog kolektiva razgovarao o mogućoj saradnji.

Pre toga visoki gost je obišao pogone i upoznao se sa proizvodjom i asorimanom vranjskih tekstilaca.

„Ovo je jedna uspešna poseta, jer je ambasador izjavio da će nakon  posete da pošalje pismo svojoj Vladi u Kongu i da će da organizuje da u „Jumko“ dođu ministri odbrane i policije kako bi ugovorili konkretne poslove. Ovo je šansa da napravimo direktno saradnju i na taj način  povećamo plasman naših proizvoda van granica zemlje“, izjavio je predsednik Nadzornog odbora „Jumka“, Branislav Popović.

To je još jedan u nizu susreta kojim država i diplomatija pomažu „Jumku“ da unapredi izvoz, i na tome su im u ovom kolektivu zahvalni.

Popović je rekao da je „Jumko“ ranije izrađivao uniforme za specijalne jedinice ove afričke zemlje koje su isporučivane preko Nemačke.

„Ovo je šansa da direktno napravimo saradnju i na taj način  povećamo plasman naših proizvoda. U početku možda bi mogli da isporučimo 10 hiljda uniformi na godišnjem nivou. Poseta je u skladu sa planom da sledeća godina bude godina izvoza i da maksimalno  preduzmemo mere kako bi se vratili na strano tržište. To bi doprinelo da broj zaposlenih bude veći i da standard radnika bude bolji“, izjavio je novinarima predsednik Nadzornog odbora.

U ovom vranjskom kolektivu očekuju da u 2016. godini ostvare izvoz od milijardu 200 hiljada dinara, što je na nivou prošlogodišnjeg. Računaju da u 2017. povećaju proizvodnju za 20 odsto.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare