Aliu: Nismo mi izazvali krizu u Preševu

PREŠEVO

Zamenik predsednika Alternative za promene I član Privremenog organa u opštini Preševo Armen Aliu rekao je danas za JUGpress da je taj organ počeo da radi.

On je rekao da je Privremeni organ uputio poziv Arditi Sinani , iz Partije za dmeokratsko delovanje(PDD) I Ragmiju Mustafi, predsedniku Demokratske partije Albanije (DPA) da učestvuju u radu ovog tela koje je formirala Vlada Srbije ali da su s eoni raniej javno izjasnili da neće učestvovati.

“Ovo je  Privremeni organ I  naš zadatak je  da se spremimo za izbore”, rekoa je Aliu.

“ Izbori su bili naš cilj od momenta kada je PDD,  velikom izdajo koalicionog dogovora, Alternativu za promene  praktično ozbacio iz loklane vlasti”, dodao je Aliju koji  objašnjava da “. Alternativa za promene nije kriva ni pod kakvim okolnostima za ovu situaciju”.

“ Mi smo bili u koaliciji sa  PDD I ta lokaln vlast bi opstala da ta stranke nije igrala igre koje je igrala sa ovom podeljenom  odborničkom grupom koja je ranije bila u  DPA  Ragmi Mustafe. Na taj način oni su prekršili naš koalicioni dogovor I praktično nas uzdali. . Mi smo odmah, još 10. maja, kada smo izašli iz te kolaicije, tražili izbore u Preševu”, objasnio je Aliu.

Na pitanje JUGpressa  da objasni primedbe koje su se čule predhodnih dana iz PDD I DPA da s je Alternativa dobila  predsednik I člana Privremenog organa, iako nisu sovojili najveći broj odbornika na poslednijim loklalnim izborima, Aliu je rekao da je stranka u kojoj je zamenik predsednik “realno bila druga po broju mandata “ ali da je stvrnost u loklnoj Skupštini pred raspuštanje bila sasvim drugačija.

“U ovoj situaciji u Preševu smo prva stranka, sa najvećim brojem odbornika, jer je jedan iz partije Ragmija  Mustafe (DPA.prim lj.s.)  prešao kod nas i devet drugih su se podelili u posebnu parlamentarnu grupu na čijem je čelu  Sami Salihu. Sad Mustafa ima četiri odbornika, a  Sami Salihu ima devet, PDD takodje ima  devet odbornika jer je jedan  orišao od njih.  Alternativa za promene ima 12 odbornika.

Na pitanje kako komentriše optužbe, koje su se čule predhodnih dana iz PDD,  da su  sarađivali sa ovim i onim I da zato imaju naveći broj članova Privremenog organ, Aliu je rekao da su to “smešne izjave”.

“ To su detinjarije.  Te optužbe su za nas smešne izjave I pokazuje u kakvoj je sada situaciji PDD koji pokušava da  sada igra na patriotsku kartu”, rekao je Aliu.

Na pitanje kako će praviti dogovore posle vanrednih lokalnih izbora, kada se sada medjusobno optužuju različite stranke, Aliju je rekao da će “ Alternativa za promene  sama dobiti izbore”,

“Dobićemo većinu I sami ćemo moći da napravimo loklanu vlast”, siguran je Aliu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare