Aktivisti iz komšiluka: Grad ima nameru da osnuje Omladinski centar u Vranju

VRANJE

Udruženje ,,Aktivisti iz komšiluka” saopštilo je da Grad Vranje ima nameru da otvori Omladinski centar i pozvalo mlade da osmisle i organizuju događaj koji bi voleli da imaju u svom gradu. Zainteresovani mogu da se prijave na konkurs za organizatore do srede, 31. januara, a nakon obuke dobiće budžet od 42.000 dinara za organizaciju događaja.

,,Grad Vranje ima nameru da osnuje Omladinski centar, a ovaj konkurs je prilika da mladi pokažu kakav sadržaj bi voleli da se nađe u tom centru, kao i da se sami oprobaju u organizaciji događaja”, navode iz ovog udruženja.

Prilikom apliciranja neophodno ukratko obrazložiti ideju – kakav događaj kandidati žele da organizuju, koliko bi trajao a nakon toga će odabrane najbolje prijave imati organizovani trening u Sremskim Karlovcima od 21. do 24. februara kako bi usavršili svoju ideju uz mentorsku podršku.

Na konkurs mogu aplicirati mladi iz Vranja od 15 do 30 godina u grupama od najmanje 3, a najviše 4 člana.

,,Po povratku sa petodnevnog treninga u Sremskim Karlovcima, gde će sa mentorkom dodatno uobličiti ideju, učesnici će po grupama dobiti novčanu podršku u iznosu od 42 hiljade dinara za organizaciju događaja koji su planirali i razradili, a koji će potom sprovesti tokom marta i aprila” navode iz ovog udruženja. 

Neki od primera za organizaciju događaja kako kažu mogu biti edukacija, predavanja, kreativne radionice, izložbe, koncerti i slično koji mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko dana.

Ovaj konkurs sprovodi se kroz projekat ,,Mladi u Centru” u okviru programa ,,Mladi i mediji za demokratski razvoj” u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom i uz finansijsku podršku Švedske. (kraj) DC/MN

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare