Leskovački plivači obarali rekorde

LESKOVAC

Plivači Plivačkog kluba “Dubočica” osvojili su  19 medalja i oborili  30 nacionalnih rekorda na Zimskom prvenstvu Srbije  u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koje je održano prošlog vikenda u Zrenjaninu.

U konkurenciji 48 kluba i 376 plivača, boje Leskovca su branili plivači Dubočice.

Nina Stanisavljević je ponovo pomerila granice leskovačkog a i srpskog plivanja , osvojivši ukupno 10 zlatnih medalja, od čega pet u juniorskoj i pet  u seniorskoj kategoriji, oborivši pritom 28 nacionalnih rekorda.

Bila je najtrofeniji takmičar prvenstva.

Nina je uspela da u disciplinama 50 kraul , 50 i 100 prsno i 100 mešovito postane seniorski prvak Srbije i u ovim disciplinama obori rekorde Srbije do 18 godima, dok je na 100 kraul, takodje seniorski prvak ali sa nacionalnim rekordom do 17 godina.

Nina je takodje postala prvi leskovački kategorisani sportista medjunarodnog ranga , po pravilniku Olimpijskog komiteta Srbije.

I ostali leskovački plivači su odlično plivali, pa je tako Nikola Milenović  osvojio dva srebra i dve bronze, od čega jednu  bronzu u seniorskoj kategoriji u disciplinama 400, 800 i 1500 metara kraul.

Bratislav Pešić  je uspeo da osvoji jedno srebro i jednu bronzu na 50 i 100 metara kraul u juniorskoj kategoriji,

Iva Obradović je osvojila srebrna na 100 i 200 ledjno,

Petar Stanisavljević je bio bronzani na 100 metara prsno.

Na ovom takmičenju je pionir  Aleksa Mitrović uspeo da obori dva nacionalna rekorda za dečake do 10 godina u disciplinama 200 prsno i 200 mešovito, što govori da imamo i odličan podmladak.

“Na najbolji mogući način smo završili ovu više nego uspešnu godinu, a nadamo se da će nam sledeća biti još uspešnija”, kažu u rukovodstvu ovog kluba.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o