Peti forum naprednih tehnologija međunarodni ?

NIŠ

Od održavanja Četvrtog foruma naprednih tehnologija prošlo je mesec dana. Cilj organizovanja Foruma naprednih tehnologija bio je je da se na jednom mestu okupe kompanije i preduzetnici koji svoje poslovanje zasnivaju na modernim tehnologijama. Organizatori su sveli rezultate i na sastanku koji je održan u Gradskoj kući najavili novine koje planiraju . Sa skupa je  poslata  inicijativa da sledeći forum bude uz veće učešće privrednika iz republike kao i mogućnost međunarodnog karaktera foruma.

 „Ovogodišnji forum je svima ponudio po neki sadržaj. Bilo je različitih dešavanja, kako za mlade koji tek treba da se odluče u kom će pravcu ići njihova karijera, tako i za one koji su već u poslovnim vodama,pa i za one koji tragaju za poslom“, rekao je predsednik Privredne komore Niša, Aleksandar Milićević, „Privrednici su pronašli sebe u delu koji je bio namenjen njima a oni žele da uvedu modernu tehnologiju u svoju proizvodnju. Mladii su u okviru Foruma na Sajmu zapošljavanja mogli da potraže sebi radno mesto, a oni najmlađi da vide šta je to što se traži na tržištu kako bi se lakše opredelili za budući poziv“.

Milićević dodaje da će neke stavri koje su uočene kao nedostatak biti ispravljene na sledećem, 5.Forumu.

„Ono što nedostaje, a to možemo popraviti na sledećem forumima je, da uključimo više aktera na nacionalnom nivou, a možda, što da ne, i na regionalnom i međunarodnom nivou“, ističe Milićević.

Da je 4.Forum naprednih tehnologija ostvario svoj cilj potvrđuje i Milan Ranđelović, načelnik KLER-a.

„Najveći uspeh ovog foruma, kako su rekli  prerdstavnici firmi koji su učestvovali na Forumu je  da su teme obrađivane na panelima bile konkretnije i bliže njihovim trenutnim potrebama. Zaokret Foruma u pravcu privatnog sektora nešto što se desilo ove godine“, kaže Ranđelović koji, kao i Milićević smatra, da Forum može biti pojačan međunarodnim učesnicima.

Predloženo je je da u delu organizacije budu uvedene neke nvine, poput toga da  sadržaji koji su organizovani u  tri dana biti podeljeni na nekoliko manifestacija u toku godine. 

Time će se u budućem periodu, pre orgaizovanja Petom Foruma baviti radna grupa.

Ovogodišnji Forum realizovala je Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga,Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, filijalom Niš i Klasterom naprednih tehnologija NIKET.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare