Završena saobraćajnica u Zelenoj zoni

LESKOVAC

Još jedna saobraćajnica u Zelenoj zoni je završena i njome će uskoro  početi da stiže materijal za izgradnju skladišno-distributivnog centra ‘’Statovac’’. Dolazak ‘’Aptiva’’ i  ulaganje grada u infrastrukturu na ovom prostoru, probudilo je i lokalne investitore, prema kojima želimo da imamo potpuno isti odnos, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Zelena zona, polako ali sigurno dobija formu u skladu sa namenom. Britanski ‘’Aptiv’’ je probio led i danas zapošljava 1.500 radnika. Ugovorom sa gradom je predvidjeno angažovanje 2.000 osoba, ali sve govori u prilog tome da će ih ukupno biti za trećinu više.

Grad je prošle godine, u cilju stvaranja boljih  infrastrukturnih uslova izgradio saobraćajnice, postavio rasvetu i prostor oko fabrike komunalno opremio.

Kada je lokalni investitor ‘’Statovac-komerc’’ kupio u Zelenoj zoni dva hektara, sa namerom da ovde sagradi skladišno-distributivni centar, nije se dovodilo u pitanje infrastrukturno uredjenje područja oko kupljenog zemljišta, jer grad želi da ima isti odnos  prema svim ulagačima.

–          Nismo teoretičari, već na delu pokazujemo da smo najbolji saveznici i domaćim i stranim investitorima. Zato smo doneli odluku da u izgradnju nove  saobraćajnice uložimo 33 miliona dinara. Danas se završava asfaltiranje 4oo metara duge ulice. Do kraja dana biće gotove i trotoarske površine. Sledi postavljanje stubova za javnu rasvetu i izgradnja svega onoga potrebnog za funkcionisanje ovog dela Zelene zone, istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Interesovanje za ostale parcele je veliko, dodao je on, ali prioritet grada je da završi kolektor i osposobi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, jer budžet danas snosi prevelike troškove na ime komunalnih usluga, pre svega zbog nepostojanja kanalizacione mreže. Tek kada i ti uslovi budu ispunjeni, očekuje se da severna industrijska zona, u otpunosti zaživi.

Gradonačelnik je najavio da će do kraja meseca Skupština usvojiti odluku o nastavku procesa gasifikacije, što je još jedan od važnih parametara smanjenja troškova proizvodnje. Zelena zona je od gasovodne mreže udaljena 2,7 kilometara i dogovorili smo sa Jugorozgasom da bude oslobodjen plaćanja poreza za parcele, a da nam zauzvrat besplatno dovede gas dovde i do svih bitnih privrednih subjekata u gradu, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare