Dveri: Migranti važniji od vranjske dece

VRANJE

Srpski pokret Dveri dužan je da reguje na kako su nazvali „veliki skandal“ koji se desio u nedelju u vranjskom pozorištu. U saopoštenju za javnost koje su naslovili „Migranti važniji od vranjske dece“ ovaj pokret podseća da Pozorište „Bora Stanković u Vranju nije dobilo upotrebnu dozvolu. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Srpski pokret Dveri u Vranju saopštio je da je dužan da reguje „na veliki skandal koji se desio u nedelju u vranjskom pozorištu“, za koje podsećamo još uvek nije izdata upotrebna dozvola, a uoči dečije predstave „ Mačak u čizmama“. Pozorište Bora Stanković nalazi se pod svojevrsnom prinudnom upravom Srpske  napredne stranke koja je još jednom pokazala nesposobnost i nespremnost da upravlja jednom takvom renomiranom kulturnom ustanovom.

Naime, i pored toga što karte nisu bile numerisane, što znači da bi deci trebalo da bude omogućeno da sede bilo gde, na svakom slobodnom sedištu, to naprednjački uhlebljenici u pozorištu, na funkcijama čuvara slobodnih sedišta nisu dozvolili, uz obrazloženje da im je „tako naređeno“. Prva tri reda sedalnih mesta u sali pozorišta bila su rezervisana i sva deca koja su htela da sednu na tim mestima su vraćana nazad. Prva tri reda sedalnih mesta bila su rezervisana za decu migranata.

Srpski pokret Dveri podržava svaki napor da se deci migrantima olakša i ulepša boravak u Vranju, ali na ovaj način je nesposobna naprednjačka vlast izvršila diskriminaciju nad našim malim sugrađanima. Mali Vranjaci su, ovakvim rasporedom sedenja, u sopstvenom gradu, u sopstvenoj državi postali građani sedmog, osmog ili devetog reda, a deca migranti građani prvog. Uostalom, ako se već teži integraciji te dece u naše društvo, zašto nisu sedela među našom decom?

Ništa bolje nismo ni očekivali od kasira preobučenog u odoru direktora i njegovih nalogodavaca koji su prvi put kročili u pozorište zajedno sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nakon što su na premijernim predstavama na otvaranju pozorišta napunili salu isključivo članovima SNS-a i njihovih satelita, a sada prve redove rezervisali za migrante, predstavnici vlasti pokazali su  da su za njih građani prvog reda stado okupljeno oko funkcionera njihove stranke i migranti, a svi mi ostali građani sedmog, osmog ili devetog reda“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dveri u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare