Završavaju se socijalni stanovi u ulici Majakovskog

NIŠ

Izgradnja dva stambena objekta u ulici Majakovskog, posle mnogo kašnjenja, privodi se kraju. Trenutno se izvode radovi na parternom uređenju objekata. Očekuje se da će prvi stanari moći da uđu u stanove već od marta 2017.

Stanovi se grade u okviru  Programa izgradnje stanova za socijalno stanovanje . Uskoro završena lamela L5, je spratnosti Po+P+5+Pk, ukupne neto korisne površine 5.308,75 m2 od čega  ukupne neto  površine stambenih jedinica 4.088,45 m2.

Od ukupno 70 stanova koji će biti završeni februara meseca naredne godine , 18 stanova će biti date u zakup porodicama koje nemaju krov nad glavom, dok će 52 stana biti pušten u prodaju pod najpovoljnijim uslovima za socijalno ugrožene porodica. Osnovni uslovi za buduće stanare biće da nisu vlasnici nekretnina i da imaju prebivalište na teritoriji grada, uz još uslova koji će se bodovati i na osnovu kojih će se formirati rang-lista.

Cela investicija procenjena je  285 miliona dinara.


Projektovana cena kvadrata je bila 630 evra bez PDV-a.  Gradska stambena agencija će po završetku radova da predloži konačnu cenu koju treba da odobri republička agencija za stanovanje.

Grad Niš je u izgradnju stanova investirao 156 miliona dinara a preostali deo je iz republičke kase.

Planira se da se na istoj lokaciji izgrade još tri lamene socijalnih stanova. Radovi bi trebalo da počnu krajem 2017. ili početkom 2018.

U Srbiji su, uz zajedničko ulaganje iz državnog i gradskih i opštinskih budžeta, istovremeno građena 134 socijalna stana. Čačak je dobio 24 stana, Zrenjanin 10, Kraljevo 7, Kikinda 16, u Pančevu je 7 porodica već useljeno, dok jedino niški još nisu završeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare