Uredjuju zelene površine

VRANJE
U Vranju je počela velika akcija uređenja zelenih površina. Planirano je da se zasadi 60 stabala platinastog javora i taj posao je poveren JKP „Komrad“.

U te svrhe izdvojeno je 160.000 dinara koja su obezbedjena iz Fonda za zaštitu životne sredine i ekologije grada Vranja.

Prvo stablo okruglog platinastog javora, na ulazu u Vranje, na potezu od Eko pumpe i zgrade nekadašnje Koštane, u nedelju je zasadio gradonačelnik  Slobodan Milenković. Time je označio početak velike akcije na uredjenju zelenih površina u gradu.

,,Vranju je potrebno više zelenila i uredjenih javnih površina. U narednom periodu to ćemo i realizovati. Radićemo sistematski kako bi svaki deo grada imao zelene oaze. U saradnji sa firmom „Alfa-plam“ na ovom potezu uredićemo i autobuska stajališta, što će svakako doprineti lepšem izgledu ulaza u Vranje. To će nam biti prioritet i za ostala naselja u gradu“, rekao jeMilenković.

Sledeći korak je sadnja drvoreda od raskrsnice kod „Alfa-plama“ do supermarketa „Maksi“, kaže član Gradskog veća za ekologiju, Marina Đorđević, koja je prisustvovala početku ove velike akcije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare