ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE NAGRADA PRIVREDNE KOMORE

LESKOVAC

 

Povodom 85 godina uspešnog poslovanja, Privredna komora Srbije dodelila je Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u Leskovcu jubilalnu nagradu za 2015. godinu. Ovo prestižno priznanje uručeno je Zavodu 22. decembra, na sednici Skupštine Privredne komore Srbije.

Zavod za javno zdravlje nastao je 1930. godine  na inicijativu Kraljevine Jugoslavije i na predlog tadašnjeg higijenskog zavoda Skoplja. Zavod je prolazio kroz razne transformacije, a 1950. godine dobio je naziv Higijenski zavod, kako ga i danas mnogi građani prepoznaju, dok je 2006. godine dobio sadašnji naziv.

U toku ove godine realizovane su mnoge aktivnosti, o čemu je govorila načelnica Službe za promociju zdravlja prim. dr Vanja Ilić. Bilo je preko 1.200 aktivnosti, preko 250 medijskih aktivnosti, a velika zasluga pripada upravo medijima, zahvaljujući kojima je sve ono što radimo postalo vidljivo, rekla je ona.

ZZJZ je realizovao 134 zajedničkih aktivnosti sa preko 11.000 učesnika.

“U 2016. godini predlažemo da na listi novogodišnjih želja svi građani Jablaničkog okruga stave pojačanu fizičku aktivnost, regulaciju telesne težine, kontrolu svog zdravstvenog stanja. Centar za promociju zdravlja, koji ove godine puni 10 godina postojanja i samostalnog rada, i dalje će stajati kao svetionik u Jablaničkom okrugu i informisati stanovništvo o zaraznim bolestima, o kontroli zdravlja, organizaciji zdravstvene zaštite, jednom rečju bićemo tu za sve naše sugrađane, rekla je prim. dr Vanja Ilić.

Ovom prilikom podeljeneo je preko 70 zahvalnica i kalendara zdravlja svim saradnicima i parterima Zavoda.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare