LESKOVAČKA BOLNICA OČEKUJE POMOĆ MINISTARSTVA

LESKOVAC

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević rekao je danas  da ta ustanova računa na oko tri miliona dinara iz Ministrastva zdravlja a novac će biti iskorišćen za završetak adaptacije zgrade u kojoj je deo namenjen službi bolesti zavisnosti.

Ovo bi bio deo iz najavljene pomoći rekonstrukcija zdravstvenih ustanova u Srbiji.

“Mi smo ranije tražili pomoć od ministarstva za saniranje mokrih čvorova ali smo, u medjuvremenu, skoro čitav taj posao sami završili”, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da su u poslednjih nekoliko meseci u bolnicu stigle donacije za različite namene  od oko 2,5 miliona dinara.

On je rekao da je Opšta bolnica dobila dopis u kome se navodi da je dozvoljeni broj zaposlenih u njoj 1257 a da je trenutno po ugovorima na neodredjeno vreme angažovano 1247  osoba.

“Mi ćemo u narednom periiodu popuniti I tih deset mesta, na ko koliko imamo pravo, a zaposlićemo najviše lekara”, rekoa je Dimitrijević

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da će Leskovac  i naredne godine menjati svoj izgled a da je, kada je reč  o opštoj bolnici, razgovarao sa načelnikom Jablaničkog okruga da se I druge opštine “ malo više uključe u uredjenje bolnice”.

“Samo u poslednje dve godine oko 18.000 pacijenata iz Vlasotinca koristilo je rentgen službu, što  bolnice što Doma zdravlja,  jer je njihov bio u kvaru”, rekao je Cvetanović.

On je najavio da će  se tokom 2016. godine, preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, raditi na uredjenju bolničke kapele, koja je u jako lošem stanju, a koja je ujedno i gradska kapela jer druga ne postoji.

“U planu je i izgradnja letnje učionice na otvorenom, na odeljenju neuropsihijatrije, za rad sa psihoterapeutima tokom letnjih meseci.

Ovo je prilika da najavim da će Dom zdravlja zahvaljujući kompaniji Jura koje pokazuje velike društvenu odgovornost dobiti novi kolor dopler.

Jednom rečju bolnicu i zdravstvene ustanove ćemo stalno menati renovirati i poboljsavati opremu, jer je zdravlje naših ljudi uvek bilo i biće prioritet ove lokalne samouprave”, rekao je Cvetanović.

Pomoćnik direktora za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost i načelnik Internog odeljenja dt Saša Grgov, koji je zadužen za naučni razvoj u leskovačkoj bolnici,  istakao je  naučni potencijal ove ustanove.

Direktor hirurškog bloka dr Predrag Ivanović je detaljno govorio o aktivnostima na formiranju centralne intenzivne nege koja će pružati najbolje uslove najtežim pacijentima.

Danas je rečeno I da je zamenik direktora dr Aleksandar Stanković ozabran za predsednika Skupštine udruženja kardiologa Srbije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare