Zavetnici predlažu da Univerzitetski trg nosi ime trudnice stradale u NATO bombardovanju

NIŠ

                               Predstavnici niškog odbora Srpske stranke Zavetnici predali su danas Skupštini grada Niša potpise više od 800 gradjana tog grada Niša koji predlažu da  trg ispred zgrade niškog Univerziteta ponese ime  Ljiljane Spasić, trudnice koja je tragično nastradala u NATO bombardovanu kada su bečene kasetne bombe u samom centru Niša.

                              Jelena Djordjević, koordinator Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici kazala je na konferenciji za medije da je Ljiljana Spasić (26) simbol tragičnog stradanja gradjana Niša u NATO agresiji.

                              “Ideja je da imenovanjem trga imenom Ljiljane Spasić sačuvamo sećanje na svo ono što je NATO agresor počinio Srbiji i srpskom narodu u akciji “Milosrdni andjeo”. Ideja je da našoj deci, kada nas jednog dana budu pitala ko je Ljiljana Spasić, kažemo da je to trudnica koju je želja za prvim trešnjama odvela pravo u smrt, izjavila je Djordjević.

                                Ljiljana Spasić poginula 7. maja 1999. godine , kada je NATO prekršio medjunarodno pravo i bombardovao Niš kasetnim bombama od kojih je poginulo 16 gradjana, a 18 ih je teže i lakše ranjeno. Porodica pokojne Ljiljane Spasić podržala predlog Zavetnika o imenovanju trga, a Ljiljanina sestra je sama prikupila više od 100 potpisa gradjana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare