Zatvara se privremena bolnica u Domu kod Medicinskog fakulteta

NIŠ

U Nišu se danas zatvara i kovid bolnica u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta. Nakon toga ostaće otvorena samo bolnica u Radonu u Niškoj Banji, gde će se prebaciti preostali pacijenti.

                               “Kada pacijenti napuste sobe studentskog doma biće izvršena dezinfekcija svih prostorija kako bi studenti čiji je povratak najavljen mogli da se vrate u dom”, kaže Rade Rajković, direktor Studentskog centra u Nišu.

                                Od 15. aprila do danas kroz privremenu kovid bolnicu u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta u Nišu prošla su 523 pacijenta. Trenutno, tu je osamdeset dvoje pacijenata.

                               Očekuju se rezultati novih testiranja i novi otpusti pacijenata. Nakon toga  u Nišu će ostati samo privremena bolnica u Niškoj Banji.

                                 Od svih testiranih za poslednja 24 sata u niške privremene bolnice primljeno je samo 13 novozaraženih, od njih je četvoro iz Niša, a ostali iz drugih gradova i mesta u okruženju.

                                U privremenoj bolnici u Niškoj Banji trenutno su 102 pacijenta. U narednih 48 sati i tamo očekuje da oko 30 pacijenata stekne uslove za otpust.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare