Zaposleni u Sportskom savezu petnaest meseci nisu primili platu, danas protestovali sa fudbalerima „Dinama“

VRANJE

U Vranju je danas održana mirna protesna šetnja zaposlenih u Sportskom savezu,  članova uprave i fudbalera „Dinama“, kojoj su se pridružili i građani.

Oni su se okupili kod nekadađnje Robne kuće „Beograd“. Mirno su prošetali pešačkom zonom do zgrade Gradske uprave.

Učesnici protesta su nosili parole „Vranje Vranjancima“, „Uništio si sport, Nenade odlazi“, „Lopovi odlazite, uništili ste grad“.

Okupljenima se obratila predsednica Samostalnog sindikata Sportskog saveza Danijela Trajković koja je rekla da radnici dolaze pred zgradu Gradske uprave, jer zaposleni u Sportskom savezu Vranja već petanest meseci nisu primili platu.

Učesnicima protesta se obratio i predstavnik FK „Dinamo“ Dragan Antić Recko koji je javno zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da smeni odgovorne za ovakvo stanje sporta u Vranju“.

Na sve ovo rukovodstvo grada, pre svega gradonačelnik Slobodan Milenković i gradski većnik zadužen za sport Nenad Đorđević, je nemo i ne želi da komunicira sa zaposlenim radnicima Sportskog saveza Vranja.

Pošto već nekoliko dana protestuju, gradonačelnik Milenković, koji očigledno nema sluha za njihove probleme, ranije je medijima izjavio da iz gradskog budžeta mogu biti „finansirani projekti, ali ne i zarade zaposlenih u Sportskom savezu grada“.

Protesna šetnja je završena bez incidenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare