SRS: Daleko je zlatno doba

VRANJE

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke sa žaljenjem konstatuje da se za godinu dana u opštini Vranjska Banja stvari nisu promenile nimalo nabolje. Na čelo te opštine, „ni krivi ni dužni“, dovedeni su aktuelni predsednik opštine i njegov zamenik. Njihov zadatak je da redovno primaju platu i druga primanja, a ne da razmišljaju o sređivanju stanja u opštini. U samoj opštini, niko živi ne veruje da im ta dva čoveka mogu obezbediti uslove za pristojan i civilizovan život", navodi se u saopštenju SRS.

“Dovoljno je samo posetiti sela Izumno, Dugu Luku, Prvonek, Stari Glog i Babinu Poljanu, pa da se čovek uveri koliko je nesposobno i neodgovorno opštinsko rukovodstvo u Vranjskoj Banji. Stanovnici tih sela žive bez vodovoda, asfalta i kanalizacije, iako su decenijama plaćali poreze i druge namete. Vlast na sva zvona saopštava kako joj je cilj da sačuva srpsko selo i da vrati mlade ljude na selo. Bilo bi lepo videti bilo kog naprednjačkog funkcionera koji bi otišao da živi u selo Babina Poljana, u kome nema asfalta, vodovoda i kanalizacije.
Pre nekoliko meseci upoznali smo javnost sa činjenicom da će nas predsednik opštine Vranjska Banja i njegov zamenik koštati 4,4 miliona dinara. Sada pozivamo te perjanice Srpske napredne stranke da posete ova sela i da popričaju sa njihovim žiteljima. Neka im objasne kako troše njihov novac i zašto nemaju osnovne uslove za život. Pritom, svi znamo da su dobili njihovo poverenje da im bar malo olakšaju svakodnevne muke, a svi znamo i da su zaboravili na njih.
Takođe, nije nam jasno zašto se opštinsko rukovodstvo u Vranjskoj Banji toliko plaši radikalskih saopštenja za javnost. Valjda zbog toga što smemo jasno i glasno da kažemo da se ne možemo pomiriti sa činjenicom da Vranjska Banja propada i nestaje dok se opštinsko rukovodstvo „češlja“, tj. dok se bavi svojim platama i prikupljanjem tzv. sigurnih glasova. Uzalud grad Vranje daje velika sredstva za Vranjsku Banju kada građani od toga nemaju koristi!
Mi, srpski radikali, još jednom pozivamo opštinsku vlast u Vranjskoj Banji da uradi bilo šta korisno za pomenuta sela, a pogotovo da uoči predstojeće zime obezbedi hranu, lekove i ogrev staračkim domaćinstvima, kao i ljudima koji su nezaposleni i bez primanja. Bila bi velika sramota da nam ljudi gladuju i da se smrzavaju. To moraju učiniti pre nego što padne sneg, zato što u suprotnom neće biti u stanju da očiste put”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SRS.

                                     
                            
                         
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare