ŽANDARMI OJAČAVAJU NASIPE

KRALJEVO-JAGODINA

 

Pripadnici sva četiri odreda Žandarmerije – u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu i ronilačke jedinice angažovane su u poplavljenim područjima, u stalnoj su pripravnosti i kontaktu sa kriznim štabovima. U sedištima svih jedinica uvedena su aktivna dežurstva kako bi policijski službenici u svakom trenutku mogli da krenu u izvršenje bilo kog zadatka. Na raspolaganje su stavljeni svi kapaciteti Žandarmerije: kamioni, autobusi, džipovi „defenderi“, sanitetska vozila i gumeni čamci.

Angažovani su ili se nalaze u stalnoj pripravnosti i svi pripadnici Ronilačke jedinice, imajući u vidu da su oni jedini stručno osposobljeni za zadatke spasavanja na vodi i iz vode i da raspolažu odgovarajućom opremom za tu vrstu angažovanja.

U toku jučerašnjeg dana policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu su angažovani u Obrenovcu, gde su izvršili proveru i obišli zaštitni bedem celom dužinom, raskrčili put iz baze Odreda u Rakovici ka Kraljevskom kompleksu, kako bi se obezbedio alternativni pravac za izvlačenje stanovništva u slučaju izlivanja Rakovačke reke. Oni od juče, bez prekida, pune džakove peskom radi izrade nasipa.

Preko 120 pripadnika Odreda Žandarmerije u Kraljevu od juče, bez pauze, ojačavalo je bedem i branilo naselje Grdica kod Kraljeva od novih poplavnih talasa, pratilo vodostaj i bezbednosno pokrivalo ceo teren. Deo Odreda angažovan je i na izgradnji zaštitnog bedema na reci Čemernica u mestu Konjevići, kod Čačka, na punjenju džakova peskom i izgradnji zaštitnog bedema na reci Moravi u blizini manastira Vavedenje. Na ovoj lokaciji trenutno je angažovano 57 policijskih službenika sa tri čamca.

Odred Žandarmerije u Nišu je angažovan na izviđanju i obilasku teritorije opština Svilajnac, Ćuprija, Despotovac i Jagodina, jer postoji mogućnost izlivanja reke Morave.

Zandarmi poplava Zandarmi poplava 2 Zandarmi 5 Zandarmi 4 Žandarmi poplava

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare