U KOALICIJI SA SNS I SNP, PODRŠKA STIGLA OD POKRETA SOCIJALISTA, PSSS-a I SPO-a

LESKOVAC

 

Koaliciji „Aleksandar Vučić – Sribja pobeđuje“ poslednji se pridružio i GrO Socijalističke narodne partije (SNP). Na ovoj listi, pored SNS-a, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) i Partija ujedinjenih penzionera (PUPS). Listu podržavaju i Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije (PSS), Srpski pokrt obnove (SPO), kao i Monarhistička stranka i Pokret veterana.

-Važan deo politike ove stranke podrazumeva razvoj političkih, ekonomskih i drugih odnosa sa Ruskom federacijom, rekao je povodom priključivanja SNP-a koaliciji oko SNS-a  predsednik GrO SNS Goran Cvetanović na konnferenciji za novinare. U tome smo prepoznali mogućnost za saradnju između SNS i SNP. Kriterijum za sve predizborne razgovore i sklapanje koalicija bila je težnja da se obezbedi bolja budućnost Leskovca. Nije bilo nikakvih kompromisa kada je reč o napretku i razvoju našeg grad i države, nismo dozvolili da predizborne računice ugroze naš cilj. Ujedninili smo se oko zajedničke želje da nastavimo snažne reforme koje smo započeli u prethodnom periodu.

-Mi smo mala politička opcija, ali smo preporučljiv stateški partner zbog dobrih odnosa sa Ruskom federacijom i zbog naše nacionalne note. Naša ideja je da vodimo više računa o razvoju malih i srednjih preduzeća, da stvaramo ambijent za otvaranje novih realnih radnih mesta, da u nekom narednom periodu povećamo budžet za poljoprivredu kako bi kada budemo otvorili Kancelariju za odnose sa Ruskom federacijom mogli da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na rusko tržište, rekao je predsednik GrO SNP Aleksandar Pejčić.

-GrO PSS će dati punu podršku SNS-u, kao i pozitivnim promenama koje je sadašnje rukovodstvo pokrenulo. Odlučili smo se na ovakav korak jer smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa SNS-om sa kojom smo u koaliciji od 2012. godine, rekao je prdsednik GrO PSS Zoran Janković.

-Dosadašnja saradnja sa SNS-om je preporuka na kojoj bismo gradili buduće odnose i zato smo se i opredelili da na lokalnom nivou podržimo ovu listu, a da na republičkom nivou budemo deo ove koalicije. Usvajanje Zakona o radu, makad da i ništa drugo nismo uradili, poziv je da ponovo učestvujemo u koaliciji koja može da promeni odnose, a koji se tiču onih koji žive od svog rada, rekao je predsednik GrO Pokreta socijalista Božidar Vučković.

-Pošto SPO na republičkom nivou podržava premijera Vučića i nalazi se na listi SNS-a nama ništa drugo nije preostalo nego da na lokalu podržimo politiku Gorana Cvetanovića. Smatramo da idemo u dobrom pravcu i borimo se za bolji Leskovac, čemu će svoj doprinos dati i SPO, rekao je predsednik GrO SPO Zvonimir Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare