Za ukrašavanje Niša jedanaest miliona

NIŠ

Radovi na ukrašavanju Niša su počeli i narednih deset dana intenzivno će se raditi na prazničnom ukrašavanju.

Kako kažu u JKP „Parking servis“  Niš, preduzeću zaduženom za novogodišnju dekoraciju, ukrašavanje je počelo postavljanjem nove rasvete. Za razliku do prethodnih godina biće više takozvanih zvezdanih neba, led zavesa i svetlećih kugli.

Danas se ukrašava Trg kralja Milana.

“ Krenuli smo sa ukrašavanjem Trga kralja Milana. Za ovaj prostor su predviđene svetleće kugle, biće ih 83. Za Obrenovićevu ulicu predviđeni su svetleći nizovi i stubovi”, kaže PR JKP “Parking servis” Jelena Nešić.

Novina za ovu godinu je ukrašavanje Tvrđave.

“Na čeonom delu Tvrđave biće postavljena led zavesa dužine 30 metara a celom dužinom tvrđavskog mosta i sa jedne i sa druge strane biće postavljene ledenice. Preko puta Gradske kuće već su postavljene neke od planiranih trinaest ukrašenih jelki. Gradska kuća biće ukrašena drugačije nego ranijih godina”, kaže Jelena Nešić.

U Kazandžijskom sokačetu , omiljenom ambijentalnom delu grada, na uličnim svetiljkama biće postavljeni klasovi, a na mostiću na kraju ulice ograda će biti ukrašena sa dva svetleća niza. To je još jedna od novina u novogodišnjem ukrašavanju grada


“ Na prostoru od Kalče prema Kazanđijskom sokačetu, tačnije  kod spomenika i česme, biće postavljeno zvezdano nebo veličine 17×17 metara.  Na platou ispred Narodnog pozorišta u  planu je da se postavi svetleća jelka, izrađena od led elemenata visine blizu 6 metara,  a svetlećim crevima okitiće se već postojeće prirodne jelke.  Novi ukrasi su predviđeni i za četiri ulaza u podzemni prolaz”, najavljuje Jelena Nešić.


Za reparaciju prošlogodišnjih dekoracij, skidanju dotrajalih i slomljenih kao i postavljanju novih,  uložiće se 11 miliona dinara. Akcenat se stavlja na centar grada, park Svetog Save, deo Bulevara Nemanjića, Bulevara 12. Februar, deo Knjaževačke,  jer toliko dozvoljavaju odobrena sredstva. U JKP “ Parking servis “ Niš se nadaju da će građani biti zadovoljni izgledom njihovog grada za novogodišnje praznike a da će se naredne godine raspolagati sa više sredstava, kako bi ceo Niš bio okićen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare