Za realizaciju programa udruženja OSI 20 miliona dinara

NIŠ

Grad Niš je raspisao konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa za poboljšanje i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Programe realizuju organizacije i udruženja.Sredstva predviđena za realizaciju programa obezbeđena su iz budžeta grada Niša, u iznosu od 20 miliona dinara. Maksimalni iznos sredstava po pojedinačnom programu u okviru ovog konkursa je do 1.500.000 dinara. Minimalni iznos sredstava po pojedinačnom programu u okviru ovog konkursa je 100.000 dinara. Odobrene programe neophodno je realizovati do kraja decembra 2023. godine.

      Rok za prijavu je 15 dana od raspisivanja konkursa, a komisija ima rok od 60 dana da napravi listu, koja će biti objavljena na zvaničnom sajtu Grada Niša.

      Kako je navedeno u Javnom pozivu, konkurs se raspisuje kako bi se jačao kapacitet OSI udruženja i organizacija, kako bi se unapredila socijalna zaštita i položaj osoba sa invaliditetom i njihovih porodica. Grad Niš, kako je rečeno, ima pravo da ne dodeli sav novac ukoliko kvalitet prijavljenih programa nije zadovoljavajući i ako programi ne ispunjavaju sve uslove javnog poziva.

     Komisija utvrđuje Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa, u roku koji ne može biti duži od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Lista se objavljuje obavezno na zvaničnoj internet strani grada Niša www.ni.rs i na portalu e- Uprave. Učesnici imaju pravo uvida u podnete prijave u roku od 3 dana od dana objavljivanja liste.Na ovu listu učesnici Konkursa imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od njenog objavljivanja.

     Odluku o prigovoru Komisija donosi u roku od 15 dana od dana prijema prigovora, a odluku o izboru programa Gradsko veće Grada Niša donosi u roku od 30 dana, od dana isteka roka za podnošenje prigovora. Odluka se objavljuje na zvaničnoj internet stranici Grada Niša i na portalu e-Uprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare