Za protivgradne strelce dva miliona dinara

LESKOVAC

Gradsko veće je odlučilo danas  da se iz budžeta grada izdvoji iznos od 2 miliona i 160 hiljada dinara za naknadu rada strelaca protivgradnih stanica na teritoriji grada za 2016. godinu.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da grad nema obavezu, ni odgovornost, vezano za finansiranje protivgradne zaštite, već da je to isključivo nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Kao odgovorna lokalna samouprava koja je svesna važnosti poljoprivrede, pomažemo tom sektoru MUP-a, jer na taj način pomažemo svim građanima koji žive od poljoprivrede, rekao je on.

U 2015. godini grad Leskovac je nabavio 100 protivgradnih raketa, od čega je te godine 53 ispaljeno, a 47 je ostalo u magacinima za sezonu 2016. godine.  Marta ove godine grad je nabavio još 60 protivgradnih raketa, što znači da je na početku sezone protivgradne odbrane bilo na raspolaganju 107 raketa. Zbog česte pojave grada i dejstva strelaca, polovinom jula zbog nedostatka adekvatne popune od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, pojedine stanice su ostale bez raketa. Problem se rešavao preraspoređivanjem raketa, kao i pozajmicom raketa iz Kruševca, objasnio je načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović.

Na teroriji grada Leskovca ove godine aktivno je bilo 30 protivgradnih stanica sa 60 strelaca. Republika strelce godinama plaća po 4 hiljade dinara mesečno u periodu od šest meseci, odnosno 24.000 po strelcu za sezonu. Grad više godina finansijski stimuliše rad strelaca, pa će tako i ove godine svaki strelac za period od 15. aprila do 15. oktobra od grada dobiti iznos od 6 hiljada dinara mesečno, odnosno 36 hiljada dinara u neto iznosu za sezonu. Za 60 strelaca ukupan iznos koji će izdvojiti grad iznosi 2 miliona 160 hiljada dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare