Za “prekobrojne” u Bujanovcu 250 evra po godini staža

BUJANOVAC

U bujanovačkoj Opštinskoj upravi i javnim preduzećima 40 radnika je višak i racionalizacija, sa kojom se uveliko kasni, počeće donošenjem nove odluke o maksimalnom broju zaposlenih. Po rečima načelnika opštinskog Odeljenja za finansije, Bobana Pavlovića, ova odluka bi trebalo da bude usvojena na narednom skupštinskom zasedanju u toku sledeće nedelje.

„Maksimalan broj radnika u javnom sektoru treba da bude sveden na 467. Mi smo počeli razgovore sa radnicima – prvenstveno sagledavamo one koji ispunjavaju uslove za penziju, da oni odu, a razgovara se i sa zaposlenima koji bi ispunili uslove za penziju nakon dve godine na tržištu rada,“ ističe Pavlović za JUGpress.

Ipak, takozvanim prirodnim odlivom ne može u potpunosti biti rešeno pitanje viška zaposlenih. Naš sagovornik procenjuje da će na taj način otići do 30 radnika, za ostale je spreman socijalni program.

„Ponuđen je socijalni program – 250 evra po godini radnog staža, ili maksimalno 6.000 evra, i ima zainteresovanih i za takvu opciju.“

Pored Opštinske uprave, racionalizacija obuhvata i JP „Komunalac“, Sportski centar „Mladost“, Turističku organizaciju Bujanovac, zatim Biblioteku „14. Novembar“, Dom kulture „Vuk Karadžić“ i PU „Naša radost“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare