Podeljeni ugovori iz socijalne zaštite

 

 

LESKOVAC

Po osnovu trećeg i ponovljenog konkursa iz oblasti socijalne zaštite za 2017. godinu, ukupno sedam udruženja, koliko je i prijavljeno na konkursu, dobilo je danas ugovore.

Ugovore je u, Svečanoj sali grada, uručio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Treći i ponovljeni konkurs o finansiranju ili sufinansiranju projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite iz budžeta grada Leskovca, raspisan je 19. septembra, nakon odustajanja Udruženja „Krug“ od realizacije projekta, čija je vrednost bila 2.680.000 dinara.

Inače, tokom poslednje sednice Skupštine grada Leskovca, održane 11. i 12. septembra, članovi opozicije istakli su da je Udruženje „Krug“ odustalo od realizacije projekta zbog objavljenog podatka da je registrovano u Agenciji za privredne registre (APR), nakon završetka drugog konkursa, jula meseca.

Ukupan iznos po konkursu od 2.680.000 dinara, što je inače i vrednost projekta Udruženja „Krug“, raspodeljen je izmedju sedam prijavljenih i odobrenih projekata.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, udruženjima će, već iduće nedelje, biti isplaćena prva polovina, a ostatak, u zavisnosti od realizacije projekta, do kraja godine.

„Grad Leskovac je ove godine, za projekte iz oblasti socijalne zaštite, opredelio 23 miliona i 100 hiljada dinara. U okviru prvog konkursa, sufinansirali smo 16 projekta sa iznosom od 13.400.000 dinara. Na drugom konkursu novac je dobilo 14 projekta i za to je isplaćen iznos od 6.720.000 dinara“, rekao je danas Cvetanović, uveren da je grad Leskovac, tokom prethodnih godina, a kada je u pitanju finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite, uspeo da održi kontinuitet u tom procesu.

On dodaje i da će, po osnovu drugog konkursa i po dogovoru sa načelnikom Odeljenja za finansije, Daliborom Tričkovićem, već danas biti isplaćena prva polovina „od onoga što je obećano“.

„Drago mi je što lokalna samouprava, iz godine u godinu, uspeva redovno da izmiruje svoje obaveze. Vaša saradnja je značajna za našu lokalnu samoupravu i naše gradjane, zato što na taj način pokazujemo da grad Leskovac nastoji da pruži jednaku šansu svim ljudima koji žive na teritoriji grada“, istakao je Cvetanović, prilikom uručenja ugovora.

Odobreni projekti, ali i udruženja iz oblasti socijalne zaštite su:

  • Odbor za ljudska prava za projekat „Socijalna pravda za marginalizovane i ranjive grupe“, 50.000 dinara;
  • Udruženje za pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju „Tezej“ za projekat „Karika koja nedostaje“, 660.000 dinara;
  • Udruženje gradjana „Žene za mir“ za projekat „Osnažavajući sebe osnažujemo druge“, 200.000 dinara;
  • Udruženje „Grad Jelica“ za projekat „Od nas za vas“, 890.000 dinara;
  • Udruženje roditelja „Ringeraja“ za projekat „Elektronski vodič za roditelje“, 121.000 dinara
  • Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera grada Leskovca za projekat „Bolje znanje za bolji život“, 122.450 dinara i
  • Udruženje roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“ za projekat „Poboljšanje uspešnosti školovanja dece sa smetnjama u razvoju, razvijanjem servisa ličnog pratioca u osnovnim školama“, 636.550 dinara.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare