Za aktivne mere zapošljavanja Niš ulaže 40, država 30 miliona dinara

NIŠ

Nacionalne službe za zapošljavanje ponudila je  i ove godine 13 programa u okviru mera aktivne politike zapošljavanja koji su predstavljeni u Regionalnoj privrednoj komori Niš.

         U ove podsticaje za zapošljavanje NSZ za Niš izdvaja 30 miliona dinara, a Grad Niš još 40 miliona dinara. Programima će biti obuhvaćeno više stotina nezaposlenih Nišlija.

            “Raduje nas što stalno imamo nove mere i programe, uz sve drugo što radimo preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, uz podršku Planu Lokalnom ekonomskom razvoju, podršku malim i srednjim privrednicima, jer su se stvorili uslovi da Grad može više da učini. A čim Grad može više, onda je to na zadovoljstvo naših sugrađana koji na osnovu ovih programa  ostvaruju svoja prava”, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović, dodajući da će uz učesće sredstava iz gradskog budžeta oko 400 Nišlija naći posao.

               Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Niš dodao je da postoji veliko interesovanje komnpanija za državne subvencije radi otvaranja novih radnih mesta.

              “Ranijih godina podsticajna sredstva za zapošljavanje u mnogo većoj meri su koristila preduzeća iz drugih delova Srbije, primera radi, iz Vojvodine, zapadne Srbije, Beograda, a sada se situacija menja, pa je više koriste I kompanije iz našeg regiona”, naglasio je Milićević.

            Inače, za programe zapošljavanja u Srbiji predviđeno je 3,7 milijardi dinara plus 550 miliona dinara za podsticaje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

               “Aktivne mere zapošljavanja su atraktivne, jer su besplatne i beskamatne, a mnogim ljudima pomažu i da započnu sopstveni posao. Mere donose i fiskalnu discipline poslodavaca, što je važno za državni budžet. Mere će pomoći i mladim ljudima da dobiju prvu šansu, svoj prvi posao”, rekao je Dragan Jakovljević, član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje.

         Na evidenciji niške Filijale NSZ-a, koja pored Niša obuhvata i okolne opštine nalazi se 36.000 nezaposlenih, što je za 35 odsto manje nego pre šest godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare