Vulin predao novo sanitetsko vozilo

LESKOVAC

 

 

Ministar za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja  Aleksandar Vulin predao je  danas  svečano leskovačkom  Domu  zdravlja  novo sanitetsko vozilo sa kompletnom medicinskom opremom.

Ovo vozilo je nabavljeno u okviru projekta pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji  od strane Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vozilo je vredno gotovo 45 hiljada evra.

 

Ovo vozilo će i kada prođe migrantska kriza ostati građanima Leskovca i Službi hitne medicinske pomoći, rekao je Vulin koji se posebno zahvalio svim lekarima koji su redovno bili u Preševu pružajući pomoć izbeglicama i koji , kako je rekao „brzo reaguju kad god je to potrebno“.

Vulin je rekao i da je ovo vozilo nastavak pomoći od preko tri miliona evra Banke za razvoj Saveta Evrope.

 

„ Da je upravo naš grad često deo maršrute migranata su se možda najbolje uverili ovi ljudi, zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći koji su dva do tri puta nedeljno bili u Preševu i Miratovcu u periodu intenzivnog ulaska migranata u našu zemlju“, rekao je  gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović.

 

 

Direktor Doma zdravlja Leskovac  Slaviša Božić rekao je da će  novo vozilo olakšati posao Službi hitne pomoći , koja pokriva izuzetno veliku teritoriju, drugu po veličini u Srbiji, posle Novog Sada , a obavlja i prevoz pacijenata do kliničkih centara u Nišu i Beogradu.

On je dodao i da je obnova voznog parka bila jako važna jer je poslednji reanimobil Dom zdravlja dobio od grada 2008. godine.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare