Vulin: Balkanska ruta zatvorena a migranti stižu

LESKOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin izjavio je danas u Leskovcu  da je “Balkanska ruta” zvanično zatvorena ali  da migranti I dalje pristužu I dodao da je  Srbiji potrebna pomoć EU za rešavanje migrantske krize.

 

On je rekao da se broj migranata smanjio ali da oni raznim kanalima i dalje pristižu u Srbiju I zaključio da “Balkanska ruta suštinski nije zatvorena”.

 

“Mi očekujemo značajno veću podršku EU, imamo iste probleme kao i zemlje EU, a ne dobijamo ni približno istu pomoć i količinu novca”, rekao je Vulin.

“Ja ću otići da razgovaram sa predstavnicima EU u Briselu, a razgovaraću i sa predstavnicima međunarodnih organizacija u Ženevi. Mi na prvom mestu tražimo da Srbija bude tretirana kao i sve zemlje na Balkanskoj ruti”, dodao je Vulin,

On je rekao I da Srbija nije članica EU ali da ima isti problem kao i zemlje EU”.

“Svaki naš vojnik ili policajac plaćen iz budžeta Republike Srbije, koji zadrži ilegalnog migranta na granici, zadržao je ilegalnog migranta koji tog dana nije otišao u Beč ili Berlin. I svaki dan koji provedu na teritoriji naše zemlje je dan koji nisu proveli na teritoriji EU i to mora da se ceni i zato očekujemo veću pomoć”, rekao je Vulin.

 

On je dodao i da su sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem predložili  fizičke barijere na granicama ali da to nije prihvaćeno.

“Ministar policije (Nebojša) Stefanović i ja predložili smo predsedniku Vlade da pojačamo zaštitu naših granica kroz određene fizičke barijere, kako bi olakšali angažovanje vojske i policije. Ali,  predsednik Vlade ne deli naše stavove i ja ću to poslušati i prihvatiti”, rekao je Vulin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare