Vulin obišao radove na strelištu „Vrtogoš“

VRANJE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba, general Ljubiša Biković i komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije, pukovnik Slobodan Stopa obišli su u utorak strelište „Vrtogoš“, nadomak Vranja, gdepripadnici 410. inženjerijskog bataljona izvode radove.

„Vrtogoš je jedan od prioritetnih objekata vojne infrastrukture za povećavanje operativnih kapaciteta za obuku i za nastavu. Kada završimo Vrtogoš onda ćemo moći da kažemo da je baza Jug sigurno regionalni centar  za obuke posebno kada su u pitanju mirovne operacije. U Vrtogoš smo do sada uložili 59,7 miliona dinara i uložićemo još 212 miliona. Donaciju od 900.000 dolara obezbedile su oružane snage SAD. Rok za završetak radova u Vrtogošu je 2018. godina“, kazao je ministar Vulin.

On je dodao da je naša vojska garant stabilnosti i bezbednosti, ne samo Srbije, već i celog regiona, a takva je zato što je vojno neutralna.

„Mi smo vojno neutralna zemlja, vežbaćemo sa svima od kojih možemo nešto da naučimo, a to znači i sa predstavnicima NATO i sa predstavnicima ODKB i sa predstavnicima oružanih snaga SAD i sa predstavnicima oružanih snaga Ruske Federacije.  Mi ćemo nastaviti da jačamo našu vojsku, da je naoružavamo, poboljšavamo materijalni položaj naših pripadnika i bićemo garant mira i stabilnosti za čitav ovoj prostor“, rekao je ministar Vulin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare