Vučić prisustvovao otvaranju hotela Nais

NIŠ

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mnogih uglednih zvanica, večeras je, nakon tri godine intenzivnog rada na renoviranju, a nakon sedam godina kako ne radi, otvoren hotel “Nais”. Hotel se nalazi na desetom kilometru auto-puta kod Niša prema Beogradu I već je počeo  da prima goste, a večeras je upriličeno svečano otvaranje. Kompleks se  prostire na oko 30.000, a sam Hotel „Nais” na 15.000 kvadratnih metara.

 Hotel je sagrađen 1982. godine, kada je bio državno vlasništvo, sada je rekonstruisan.

Renovirani hotel ima 230 kreveta, a kako je rekao generalni direktor Tomas Pavlović i kongresni centar, a od sledeće sezone počinje da radi i bazen koji je pored hotela.

Na tome da dobije novi sjaj, kako je kazao Pavlović, radilo se skoro tri godine.

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić rekao je  da je ovaj kompleks  od izuzetnog značaja za Niš i celu  Srbiju.

“Turistička i hotelsko-ugostiteljska ponuda i svi ostali sadržaji, što je najbitnije neće biti ponuđeni samo stranim, već i domaćim gostima. I, svakako, doprineće uopšte privrednom razvoju ovog dela naše zemlje i verujemo da će biti najmoderniji hotelski kompleks na celom Koridoru 10 kroz Srbiju”, rekao je predsednik Vučić.

Hotel na najlepšem mestu – na raskršću puteva, dodao je Vučić.

“Tačno sa ovog mesta idete južno ka Skoplju i Atini, idete istočno ka Pirotu i Sofiji, ali uskoro počinjemo radove i ka trećem kraku, grani auto-puta baš odavde od “Naisa” od Niša ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici. To poziciju “Naisa” čini pozicijom od izuzetnog značaja za našu zemlju – rekao je Vučić.

Vučić je poručio  da očekuje nove sadržaje oko hotela a pre svega veliki akva park, jer je  prostor  ogroman.

.Hotel po svetskim kriterijumima ima četiri zvezdice i svrstan je u kategoriju najelitnijih u ovom delu Balkana. Pored velikih smeštajnih i restoranskih kapaciteta, uređeni su i svi ostali sadržaji.

Kompleks, u vlasništvu firme „Nais risort DOO”, poseduje dva velika restorana sa po 250 mesta unutra i toliko na terasama, kao i veliki banket prostor za 600 zvanica. U hotelu je 250 ležajeva u smeštajnim jedinicama ekstrakategorije apartmanskog tipa i sobama različitih konfiguracija, a sagrađeni su nova i velika kongresna dvorana, moderan spa centar i više kafe barova.

Na velikom parkingu ispred kompleksa ima mesta za oko 270 putničkih automobila i poseban prostor na kojem u istom trenutku može da se smesti i dvadesetak autobusa.

Na svečanom otvatanju hotela “Nais” su, osim Vučića i pored gotovo svih niških funkcionera, bili i mnogi ministri – Siniša Mali, Branko Ružić, Aleksandar Antić.

Hotel “Nais” je pre rekonstrukcije i ponovnog otvaranja, poslednje goste ispratio u oktobru 2012. godine i to kao privatni hotel, jer je još 2003. kao deo Srbijaturist-a prodat kompaniji Uniworld, čiji je vlasnik bio Srba Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x