Vučić označio završetak rekonstruisane deonice Ristovac – Vranjska Banja

VRANJE

 

Predsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić prisustvovao je danas , na železničkoj stanici u Vranju,  svečanosti povodom otvaranja rekonstruisane deonice  železničke pruge Ristovac – Vranjska Banja.

 

Vučić se zahvalio ruskom preduzeću „RZZD Internešnal“ na uspešno obavljenom poslu, na rekonstrukciji srpskih pruga i izrazio uverenje da će se saradnja između Srbije i Rusije nastaviti još uspešnije.

„Mnogi građani Srbije proteklih godina izgubili su poverenje u srpske železnice. Sada smo počeli da vraćamo poverenje u železnice i vozove.
Nedostaje nam još 80 kilometara da bi vozovi išli 100 kilometara na sat. Da imamo ozbiljnu prugu, ozbiljnu železnicu kao  mnoge evropske zemlje, rekao je Vučić.

Ruske železnice su se pokazale kao veoma ozbiljna i dobra firma koja ne kasni koja ni jedan rok nije prekoračla i zato im čestitamo na tome, kao i svim  radnicima i preduzećima koji su bili  angažovani na ovom poslu.

Želim da nastavimo da radimo, da imamo nove ugovore za rekonstrukciju, kako bismo obnovili Koridor 10. Polako našu zemlju koja je bila urušena, koja je bila na kolenima  počinjemo da podižemo zahvaljujući strpljenju, radu, marljivosti  i posvećenosti srpskih ljudi. Moramo da radimo, a ne da očekujemo nešto sa neba da nam padne“, rekao je premijer.

 

On je kazao da zna kako ljudi u Srbiji žive i siromašni znaju da cene rad.

„Iz godine u godinu biće sve bolje, živećete nešto lakše. Molim vas da radimo još više”, kazao je Vučić i dodao da se nikome ništa ne duguje i da ćemo deci ostaviti bolju Srbiju.

Na svečanosti su govorili i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, v.d. direktora „Infrastrukture Železnica Srbije“, Dušan Garibović i generalni direktor preduzeća RZZD Internešnal“ Sergej Aleksejevič Pavlov.

Na svečanosti u Vranju zvanično je označen završetak rekonstrukcije pruge Vrnjačka Banja – Ristovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10, između Niša i Preševa.

Obnovljena pruga na kojoj je brzina za vozove povećana od 50 na 120 kilometara na sat, je duga 17,7 kilometara

Vrednost radova je 10,5 miliona dolara. Projekat je finansiran ruskim kreditom za modernizaciju srpskih železnica.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare