Vučić: Opozicija me nikad neće pobediti na izborima

BEOGRAD

(FoNet)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga opozicija nikada neće pobediti na izborima i najavio da će se povući, ali nije precizirao kada.

Vučić je konferenciji za novinare rekao da će se on u jednom trenutku sigurno povući sa političke scene, ali da do tada čelnici opozicije – koje je nazvao korumpiranima neće moći ni da mu se približe po izbornim rezultatima.

Takav stav obrazožio je tvrdnjom da narod u Srbiji „ceni marljivost, poštenje, posvećenost i patriotizam“.

Neće me oni pobediti nikada, niti mogu, tako nesposobni i korumpiranji ljudi, poput onih koji vode taj savez, kako se zove. Skloniću se ja pre nego što oni dođu u poziciju da mi se približe uopšte, rekao je Vučić novinarima posle susreta sa decom iz tri osnovne škole iz Zubina Potoka i Zvečana.

On nije želeo da precizira kada će da dođe do njegovog povlačenja iz politike, da li posle parlamentarnih izbora sledeće godine ili u nekom drugom terminu, ali je istakao da će javnost o tome biti obaveštena „iz stranke kojoj pripada“.

Moj mandat predsednika Republike traje još 2,5 godine, podsetio je Vučić.

On je poručio da će Srbi na Kosovu i dalje dobijati pomoć države i imati snabdevanje, a to se i dokazalo u poslednja četiri dana, jer se sve odvija mnogo lakše, a ići će i iz vazduha ako treba.

Našem narodu na Kosovu je za nijansu lakše nego pre četiri dana, rekao je Vučić.

On je, povodom reakcija na prošlonedeljnu najavu da će Srbija pomoći svoj narod na severu Kosova, naglasio da je država uradila dobar posao, i da ga ne brine „histerična reakcija pojedinih političkih predstavnika u Prištini i još nervoznija nekih u Beogradu“.

A samo povodom pitanja koja sam postavio, konstatovao je Vučić i objasnio da je samo pitao gde su, u vreme ubistva Olivera Ivanovića, bili pojedini ljudi, „šta su neki radili u Tirani, a šta neki u Kosovskoj Mitrovici“.

Vučić je poručio da će nadležni organi Srbije nastaviti istragu o ubistvu Ivanovića i da veruje da će ona „dati rezultate u narednom periodu“.

On je za one koji hoće da za ubistvo Ivanovića optuže svoj narod imao poruku: U laži su kratke noge. Na kraju sve ispliva na površinu.

Vučić nije želeo da konkretnije odgovara na optužbe koje je u javnosti izrekao bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, objašnjavajući da bi „imao mnogo toga da kaže, ali nije siguran da bi to bilo dobro za naš sistem i državu“.

Kako je naglasio, važno mu je da Milović o njemu lično ništa loše nije rekao, „niti bi imao šta loše da kaže“.

Važno je da je sistem sačuvan i da tim treba da se bave ministar unutrašnjih poslova i neka druga lica, rekao je Vučić.

On je demantovao navode predstavnika opozicije da država razmišlja o prodaji Elektroprivrede Srbije (EPS), naglašavajući da to javno preduzeće, naprotiv, želi da se proširi i ojača,i da kupi delove nekih sličnih kompanija iz država regiona, kako bi bili najjači na Balkanu. Nećemo da prodajemo ni EPS ni Telekom, poručio je Vučić.

„Očekujem da za godinu dana Srbija bude prva na Zapadnom Balkanu po visini plata“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu.

On je kazao da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine BDP kumulativno porasti za 12,5 odsto.

„MMF kaže da će BDP per capita do 2023. iznosti skoro 10. 400 dolara po glavi stanovnika. Što je u odnosu na 2018. godinu povećanje za 44 odsto. To je najveći rast u poređenju sa susednim zemljama“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da će Srbija „prodati EPS“, Vučić je rekao da ne samo da da „ne namerava da prodaje elektroprivredu“, već da Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu.

„Planiramo da jačamo EPS, da ga štitimo, da bude najveća kompanija na Balkanu. Znaju (Đilas) da je vredna investicija, pa misli da bi mogao da zgrne još 500 miliona evra za sebe“, rekao Vučić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sisoje
Sisoje
4 godine pre

Namerno nije pomenuto da su ti izbori elementarno pošteni. Ako se ovo uzme u obzir- onda je tvrdnja nesumnjivo tačna.