Stanari “Dubočice: Odgovorili nam iznoseći istine, poluistine i neistine

LESKOVAC

Na fejsbuk strani “Dubočica u srcu” objavljeno je da je Skupština grada Leskovca dostavila predstavnicima stanara tog naselja odgovore na peticiju.

“O zahtevima iz peticije izjasnili su se glavni urbanista grada Leskovca i JP Urbanizam i izgradnja. U svojim obaveštenjima koje su dostavili Skupštini grada Leskovca izneli su neke istine, poluistine i laži. Naš glavni argument za podnošenje peticije – visoku gustinu stanovanja jednostavno su ignorisali”, navodi se na ovoj strani.

“Glavi urbanista grada Leskovca po visini gustine stanovanja stavila je u isti koš ceo širi gradski centar sa “planiranom gustinom stanovanja 80-160 st./ha tj ”srednju gustinu stanovanja” i blok 47 u kome planiraju izgradnju, zanemarujući naše navode i dokaze po kojima je u našem bloku u vreme izrade PGR6 već dostignuta VISOKA gustina stanovanja sa 200 stanovnika po hektaru. Uporno iznose laž da su ispoštovani svi urbanistički parametri iz GUP-a, kao da će više puta ponovljena laž postati istina.
JP Urbanizam i izgradnja, glavni krivac za izradu nakaradnog PGR6 iznosi neistinu da je ovaj plan u skladu sa GUP-om i Zakonom o planiranju i izgradnji. Takođe iznose neistinu “Kod razrade prostora preuzete su: pretežne namene površina, koncepcija i propozicija razvoja, usmeravajuća pravila uređenja i građenja i mere zaštite životne sredine”. Peticijom je tačno navedeno i priloženi su konkretni dokazi kako se nije postupilo u skladu sa koncepcijom razvoja.


Naveli su i kako je za ovaj prostor predviđena obavezna izrada projekta za urbanističko arhitektonsku razradu lokacije. Nama koji kažemo da hoćemo travu i drveće, nećemo beton, odgovaraju: možete da birate kako će taj beton izgledati.


Zaključak: odgovor Skupštine grada Leskovca, Odeljenja za urbanizam i Glavnog urbaniste nije u skladu sa zakonom i interesom nas gradjana, već peru ruke gde smo dobili očekivani odgovor u kome štite i produbljuju svoju i investitora nehumanu, nesavesnu i iskrivljenu odluku”, navode stanari “Dubočice”

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rade
Rade
4 godine pre

Zanimljiva tema, ta gustina stanovanja. A i mešetarenje u gradskom urbanizmu. Da li njihove odluke neko kontroliše da li su u skladu sa važećim zakonima? I da li je neko iz ove institucije odgovarao za kršenje zakona? Ja sam kupio stan u zgradi Leska, od tadašnjeg gradskog fonda solidarne stambene izgradnje. Za zgradu od 30 stanova ne postoji ni jedno parking mesto, a tadašnji direktor tog Fonda mi je rekao da je planirano da se parking radi preko puta te zgrade. Međutim, došlo je do toga da se oslobođeni prostor iskoristio za gradnju još jedne stambene zgrade sa 70 stanova, a mi nismo dobili ni jedno parking mesto. A zelene površine su misaona imenica, itd. I za to niko nije kriv. Kažu da zgrada u kojoj sam kupio stan nema ni dozvolu za gradnju, a investitor je bivši gradski Fond. O upotrebnoj dozvoli samo možemo da maštamo.
Sve ovo je mimo zakona, ali nikoga nije briga, niko nije odgovoran. A pare od ove kupovine su legle na račun grada. Znači, nezakonita prevara od strane grada i njegovih institucija (Fond, Direkcija za urbanizam, inspekcije, …).
Zato, branite parkove i zelene površine. Uz Vas sam.

Daka
Daka
4 godine pre

Okupljanje stanara je cista politozacija u cilju jacanje politickih stranaka koje jedva mogu cenzus da predju, stanari u ovom naselju imaju svoje, pa ne moze citavo naselje da bude njihove i da se oni pitaju sta ce i kako ce neko u komsiluku da radi i gradi. A pritom, i da se nekad nesto gradi na toj lokaciji, bice u skladu sa zakonom, nece smetati nikome, vec ce samo ulepsati ovaj kraj Leskovca i time podici cenu samog kvadrata stambenog prostora.

Snežana
Snežana
4 godine pre
Odgovori  Daka

Šta je politizovano ovde? Gradjani se okupili da im ne unište park.
Videće vaša snsovska svita naredne izbore koliko ćete da dobijete. Svećom ćete da tražite glasače u tragovima!

Noce
Noce
4 godine pre

Protest do ispunjenja zahteva.
Isterati pravdu/nepravdu na vidalo.