Vranjski maraton i polumaraton

VRANJE

U nedelju, 4.juna, grad Vranje će prvi put biti domaćin ljubiteljima trčanja u okviru sportske manifestacije „Vranjski maraton i polumaraton“.

Ova sportska manifestacija okupiće veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Najavljeno je preko 300 učesnika.

Start trke je predviđen u 10 sati na šetalištu ispred Robne kuće.

Trasa kojom će se takmičari kretati obuhvata sledeće ulice: Kralja Stefana Prvovenčanog, od Robne kuće do zgrade Gradske uprave, Narodnog Heroja, Partizansku, Sime Pogačarevića, Kolubarsku, Bulevar AVNOJA. Radničku prema Motelu do mosta. Učesnici će u povratku trčati  Radničkom, Pariske Komune, Nemanjinom, Kraljevića Marka, Dubrovačkom, Kajmakčalanskom i Kralja Milana.

Polumaratonci će trčati tri, a maratonci šest krugova. Biće angažovano oko 150 volontera. Staza je propisno obeležena, a obezbeđena je i medicinska pomoć. Okrepne stanice biće na 3,5 km. Polumaratonci trče tri, a maratonci šest krugova.

Predviđeno je održavanje trke zadovoljstva, kao i trke sa kućnim ljubimcima i rolerijada.

Proglašenje pobednika planirano je u 16 sati na šetalištu u centru grada.

Trka je humanitarnog karaktera i sav novac od takmičara i sponzora biće uplaćen na namenske račune za lečenje Vranjanaca, Marka Zlatkovića i Miljane Ristić Stanković.

Organizatori ovog događaja su Turistička organizacija i Atletski klub ,,Vranjski maratonci“. Pokrovitelj je Grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare