Predavanje o borbi protiv korupcije

VRANJE

 

U Vranju na Pedagoškom fakultetu održano je predavanje na temu ,,Integritet, profesija i mladi“.

O formiranju lokalnog antirorupcijskog foruma i izbora člana komisije govorili su zamenik gradonačelnika i koordinator za integritet lokalne samouprave, Nenad Antić i programski direktor Biroa za društvena istraživanja, Zoran Gavrilović.

Obraćajući se mladima zamenik gradonačelnika, Antić je rekao da grad Vranje deli još jedan korak do formiranja Lokalnog antikorupcijskog foruma.

„U prethodnom periodu uz podršku OEBS organizovali smo sa Biroom za društvena istraživanja brojne aktivnosti. Uključivanjem mladih ljudi u borbu protiv korupcije želimo da je iskorenimo jer ona uništava temelje našeg društva. Cilj nam je da se mladi upoznaju sa Lokalnim antikorupcijskim forumom i učestvuju u formiarnju komisije“, kazao je Antić.

Ovom temom BIRODI se bavi od 2012. godine. Sačinjen je i model, koji je usvojila Agencija za borbu protiv korupcije.

„Istraživanja pokazuju da mladi ne vide perspektivu u zemlji, ali su sa druge strane izuzetno zainteresovani i spremni da se uključe u borbu protiv korupcije. Podrška lokalnih samouprava nam je veoma važna, a Grad Vranje, pored Niša, prednjači u odlučnosti da pokrene i sprovede mere u borbi protiv korupcije“, istakao je programski direktor Biroa za društvena istraživanja, Gavrilović.

Učesnike je pozdravila dekan ove visokoobrazovne ustanove prof. dr Sunčica Denić, koja je izrazila zadovoljstvo što se jedan ovakav skup organizuje sa budućim prosvetnim radnicima, čiji je zadatak da obrazuju i vaspitavaju učenike.

Organizatori predavanja su bili Grad Vranje i Biro za društvena istraživanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare