Vranjski gimnazijalci postigli veliki uspeh na Bios Olimpijadi

VRANJE

Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja postigli su veliki uspeh na Međunarodnoj Bios Olimpijadi u Sankt Petersburgu, u Rusiji, osvojivši najveći broj medalja. U Vranje su se vratili sa osvojena tri prva i jednim drugim mestom, kaže direktorka Suzana Mišić Stanković.

Prvo mesto iz hemije sa temom „Lišaj Evernia prunastri: hemijski sastav i inhibicije enzima uključenih u dijabetes i hipertenziju“, osvojio je učenik Milan Pešić. Drugoplasirana iz istog predmeta je takođe učenica vranjske Gimnazije, Kristina Jevremović
vranje-bio-olimpijada-1
Anastasija Petković i Jana  Stanković osvojile su prva mesta iz biologije.

„Svakako da je ovo veliki uspeh, četiri osvojena mesta, od toga tri prva i jedno drugo samo potvrđuju njihovu spremnost i želju da se bave naukom i stalno napreduju. Ono što im se ne može osporiti su znanje, talenat i želja da se bave naukom, istražuju i postižu rezultate i idu dalje. Oni otvaraju novu stranicu uspeha i postignuća, i motivišu sve nas da je cilj znanje koje se primenjuje i ima svoj produkt“, kaže direktorka Gimnazije.

Organizatori Bios Olimpijade su radove nagrađenih učenika objavili u  Zborniku. Nagrađeni učenici imaće priliku da svojim vršnjacima i profesorima prezentuju radove na kojima su radili.

Takmičenje je trajalo od 15. do 22. septembra.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare