Zakletvu položili “dobrovoljci” i kadeti

LESKOVAC

U kasarani „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu zakletvu je položilo 89 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2016“, kao i 40 kadeta 141. klase Vojne akademije.

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić je kadetima i vojnicima čestitao položenu zakletvu i poručio im da su oni budućnost ove zemlje.

zakletva-sinkovce-1

„Dobrovoljnim služenjem vojnog roka i upisivanjem akademije vi ste se prihvatili izuzetno teškog, ali i časnog zadatka i time ste potvrdili svoju privrženosr Republici Srbiji. Polaganje vojničke zakletve poseban je događaj u životu svakog od vas. Sa njom dokazujete svoju zrelost, odgovornost, osećaj pripadnosti i patriotizma na koji vaši toditelji i prijatelji mogu samo biti ponosni. Neka vam ove reči budu zvezda vodilja i podsticaj ne samo u izvršavanju zadataka dok ste u vojničkom stroju, nego i u kasnijem životu. Budite istrajni i disciplinovani i ponosite se vojničkom uniformom koju danas nosite“.

General-potpukovnik Jovica Draganić je istakao da Vojska Srbije ostaje nepokolebljivo posvećena izvršavanju svojih zadataka, od kojih je najsvetiji odbrana zemlje.

„Uvek ćemo biti uz naš narod, jer Vojska Srbije baštini tradiciju narodne vojske. Građani Srbije su naš izvor, a njihova sigurnost razlog našeg postojanja“.

Blizanci Milan i Miloš Stamenković iz Leskovca su među regrutima koji su položili zakletvu.

zakletva-sinkovce

Polaganju zakletve su prisustvovali državni sekretar Nenad Nerić, načelnik Uprave za logistiku brigadni general Željko Ninković, načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković, predstavnici MUP-a, lokalnih samoupravava Jablaničkog okruga, verskih zajednica, rodbina i prijatelji kadeta i vojnika.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare